islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bulgaristan’da imamlar 5 aydır maaş alamıyor

Bulgaristan’da imamlar 5 aydır maaş alamıyor
17 Ağustos 2017 08:22
A+
A-

Bulgaristan’da erken seçimlerden önce geçici bir hükümet kurulmuştu. O geçici hükümet, Diyanet İşleri Başkanlığı ile 1998’de imzalanan protokolü kalıcı olarak feshetti. Bu nedenle, ülkedeki yaklaşık 600 imam 5 aydır maaşlarını alamıyor. Bulgaristan Başmüftülüğü, sorunun bir an önce çözülmesi için Borisov hükümetini göreve çağırıyor.

Bulgaristan’da ülkenin farklı bölgelerinde görev yapan yaklaşık 600 imam tam 5 aydır maaşlarını alamıyor.

Bunun nedeni ise, bir önceki teknokrat hükûmetin, Bulgaristan ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 1998’de imzalanan protokolü tek taraflı olarak feshetmesi.

1998 yılında iki ülke arasında imzalanan söz konusu protokolle, Türkiye Diyanet İşleri, Bulgaristan’da cami imamları ve İslam eğitim kurumlarına maddi destek sağlıyordu.

Mestanlı, Rusçuk ve Sumnu’da üç İman Hatip Lisesi ve Sofya Yüksek İslam Enstitüsü de finansman için Diyanet’ten destek alan kurumlar arasında.

Bulgaristan Başmüftülüğü, daha önce Türkiye Diyanet İşleri’nden sağlanan paranın tamamen yasal yollarla geldiğini ve yıllık 1 milyon avroyu bulduğunu duyurdu.

Başmüftü Mustafa Aliş Haci’da, daha önce Rudozem’de katıldığı hatim duasının ardından imamların durumu hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

600 imam görevli ülkede bunların sadece 19 tanesinin Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevli olduğu, geri kalanının ise ülkenin kendi vatandaşı olduğu biliniyor.

Mustafa Aliş Haci yaptığı açıklamada,”On seneden beri Türkiye’den yardım olarak imamlarımıza maaş geliyordu Dİyanet’ten ama Bulgaristan Türkiye Diyaneti ile anlaşmayı Bulgaristan Devleti tek taraflı onu feshetti. Feshettikten sonra maaşlar kesildi ve dört aydan beri imamlarımız maaş alamamaktadır.” ifadelerini kullanmıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.