islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Bunu Yapan Öğretmenler Derhal Soruşturulmalıdır

Bunu Yapan Öğretmenler Derhal Soruşturulmalıdır
25 Nisan 2024 16:00
A+
A-

Bunu Yapan Öğretmenler Derhal Soruşturulmalıdır

23 Nisan 1920 Yılında açılan TBMM’nin açılışı, aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlanıyor.

Gerek 23 Nisan gerek 29 Ekim ya da 10 Kasım’ı fırsat bilen Kemalist düşünce, çocuklarımız üzerinde büyük bir operasyona girişerek, modernizm adı altında dinimizin değerlerine sövme ve alay etmeyi kendilerinde hak olarak görüyorlar. Aşağıda  ki video görüntüleri bunun en bariz örneği…

Atatürk büstü önünde çocuklarımızı secde ettirmeler, bu videoda görüldüğü gibi minik yavrularımızı modernizm adı altında soyundurmalar gırla gidiyor… Ve bunun adı eğitim oluyor… Yapanında yaptığı maalesef yanına kar kalıyor..

Yazıktır, günahtır fevkalade de ayıptır yahu!

Bu nasıl bir aymazlıktır?

Bu nasıl bir terbiyesizliktir?

Bunu yapan öğretmen ya da öğretmenler derhal soruşturulmalıdır…

Soyunmayı medeniyet ya da modernizm olarak gören zihniyetin, evlatlarımızı mahvetmesine izin verilmemelidir…

Ya bu hayasızlığa izin veren velilere ne demeli bilemiyorum ki?

Minicik evladının soyunmasına izin veren ve bunu tören alanında alkışlayan veliye ne denir acaba? Olayın vahameti nasıl anlatılır bilemedim…

Bu Kemalistlere ve aymaz velilere biz bir şey demeyelim… Yüce rabbimizin ayeti kerimesi konuşsun onlarla:

“Bu yapmacık sözlerinden sonra günlük yaşantısına dönüp gidince, hele bir de güç ve yetki elde edip yönetimi ele geçirince, yeryüzünde bozgunculuk yapmaya, ekini ve nesli yok etmeye çalışırBencillik ve açgözlülüğü yüzünden, doğayı tahrip edecek, sağlıklı ve erdemli bir neslin yetişmesini önleyecek, verimli bir üretimi ve adil paylaşımı baltalayacak eylemlerde bulunur. Oysa Allah bozgunculuğu ve fesadı sevmez.” (Bakara Suresi 205)

Ayetin anlattığı “nesli yok etme” olgusunu,  sırf Kur’an ayeti olduğu için kabul etmeyenlere de TBMM’nin açılış misyonunu hatırlatalım.

TBMM’nin Açılış Misyonu

“Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılma Süreci ve Meclisin Açılış Günü (23 Nisan 1920)
Ankara, 21 Nisan 1920
1- Kerim olan Allah’ın yardımıyla Nisanın 23. Cuma günü Cuma namazını müteakip Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılacaktır.

2- Vatanın istiklali ile Hilafet ve Saltanat makamının kurtarılması gibi en mühim ve hayati vazifeleri ifa edecek olan Büyük Millet Meclisi’nin açılışını, Cuma gününe tesadüf ettirmekle o günün bereketinden istifade edilecektir. Açılıştan önce tüm mebuslarla birlikte Hacı Bayram-ı Veli Cami-i Şerif’inde Cuma namazı kılınarak Kur’an ve namazın ışığından feyiz alınacaktır. Namazdan sonra Lihye-i Saadet ve Sancak-ı Şerif ile birlikte Meclis’e gidilecektir. Meclis’e girilmeden önce dua okunacak ve kurbanlar kesilecektir. Bu törende Hacı Bayram-ı Veli Cami-i Şerif’inden Meclis’e kadar kolordu komutanlığınca askeri kıtalar ile özel tertibat alınacaktır.

3- Açılış gününün kutsallığı için bugünden itibaren vilayet merkezinde vali beyefendinin düzenlemesiyle Kur’an hatmine ve Buhari-i Şerif tilavetine başlanacaktır. Kur’an hatmi, uğur ve bereket getirsin diye Cuma namazından sonra Meclis önünde tamamlanacaktır.

4- Mukaddes ve yaralı vatanımızın her köşesinde aynı şekilde bugünden itibaren Kur’an hatmi ve Buhari-i Şerif tilavet edilecektir. Cuma günü ezandan önce minarelerde salat-ı şerife okunacaktır.
Hutbe sırasında Halife ve Padişahımızın adı zikredilirken kendilerinin ve tüm memleket halkının bir an evvel felah ve saadete nail olmaları için dua edilecektir. Cuma namazının edasından sonra Kur’an hatmi tamamlanarak Hilafet ve Saltanat makamı ile tüm vatanın kurtuluşu maksadıyla yapılan çalışmaların önemi ve kutsallığı ile milletin vekillerinden oluşan Büyük Millet Meclisi’nce her bir ferde verilecek vatan görevinin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu hakkında vaazlar verilecektir. Daha sonra Halife ve Padişahımızın, din ve devletimizin, vatan ve milletimizin kurtuluşu, selameti ve istiklali için dua edilecektir. Bu dinî ve vatanî törenin ifasından ve camilerden çıkıldıktan sonra Osmanlı ülkesinin her tarafında hükümet binalarına gelinerek Meclis’in açılışından dolayı resmi tebrikleşme icra edilecektir. Her tarafta Cuma namazından önce münasip surette mevlid-i şerif okunacaktır.

5- İşbu tebliğin hemen yayınlanması ve duyurulması için her vasıtaya müracaat olunacak ve hızlıca en ücra köyler ve en küçük askeri birimler ile ülkenin tüm teşkilat ve kurumlarına ilan edilmesi
temin edilecektir. Ayrıca bu tebliğ büyük afişler halinde her tarafa asılacak ve mümkün olan yerlerde basılı olarak çoğaltılıp dağıtılacaktır.

6- Cenab-ı Hakk’tan tam bir muvaffakiyet için niyaz edip yalvarıyoruz.

Temsil Heyeti Namına MUSTAFA KEMAL

MİRATHABER.COM  -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.