islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
ALTIN
2.455,36
BIST
9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BURKA GİYMEYEN AFGAN KADINI İNFAZ EDİLDİ İFTİRASI!

BURKA GİYMEYEN AFGAN KADINI İNFAZ EDİLDİ İFTİRASI!
20 Ağustos 2021 08:15
A+
A-

Önce şu gerçekleri hatırlatalım. Amerika bizim bildiğimiz Terörist Amerika’dır, çıkarları için DEAŞ ve PKK dahil her türlü terör örgütünü kullanan ve şimdilerde ülkemizi kuşatarak çökertme amacında olan zalim ve hain bir ülkedir. 20 yıl Afganistan kan kusturmuştur, sonunda Rusya gibi defolup gitmeye mecbur kalmıştır.

Dıştan görebildiğimiz kadarıyla Taliban, Amerika ve yerel işbirlikçilerine karşı yurdunu kurtarmış kahraman bir örgüttür.

Eğer İslamî referansları Kur’an ve Sünnet olmayıp medreselerde okutulan tarihi dönemlerin fıkhı ise yani egemen dünya sistemlerini tanımayan kişilerce uygulanacak geleneksel fıkıh ise Taliban’ın İslam’ın öngördüğü adaletli ve merhametli bir düzen oluşturması mümkün değildir. Kaldı ki başarılı olmamaları için bütün dünya karşılarına dikilecek, işlemediği cinayetleri de onlara yükleyecektir.

Biz basit bir örnekten hareket ederek iddiamızı örneklendirelim:

18 Ağustos Çarşamba günü Hürriyet’te yayınlan haberin bir bölümü şöyle:

Pazar günü Kabil’i ele geçirerek Afganistan’ın yönetimini fiilen devralan Taliban verdiği ılımlı mesajlara rağmen Takhar vilayetinde bir kadını burka giymediği için infaz etti. Olaya ait görüntü sosyal medyanın bir numaralı konusu oldu. “

Kaynağı Fasık Olan Güvenilemeyecek Haber

Kur’ân diliyle ifade edersek kaynağı Fasık olduğu yani iman ve ahlak değerlerinden yoksun olduğu için  onaylayamayacağımız bu haberin azim bir yalan olduğunu söyleyelim. Masa başında düzenlenmiş bir haber. Amaç her vesile ile aleyhine haber üretilen İslam’ı Taliban aracılığı ile de küçük düşürmek ve Taliban’ı vahşet örgütü olarak tanımlamaktır.

Şimdi bu haberi tahlil edelim.

İslam Hukuku’nda ölüm cezası verilecek Kur’ân onaylı tek suç, kasıtla adam öldürmektir. Kurân’ın ve  aslında Peygamberi Sünnet’in de onaylamadığı ama tarihi dönemlerin fıkhının doğruladığı ölüm cezası verilebilir iki suç-günah daha vardır; bumlar, din değiştirme yani Müslüman iken İslam dininden çıkma ile evli erkek veya kadının en az dört şahidin tanık olacağı şekilde alenen işlediği zinadır yani nikâh dışı cinsel ilişkidir. (Kur’ân’da aleni zinanın cezası, bir topluluk önünde 100 sopa vurulmasıdır.)

Burka Giymemek Suç-Günah Değildir

Burka giymemenin değil İslam hukukunda onun Afganistan’da bilinen tarihi Hanefi ekolünde dahi belirlenmiş bir cezası yoktur. Yüzü teşhir günah ve suç değildir. Burka takmamak en gelenekçi yorumla bile ancak kınanabilecek pasif bir eylemdir.

Taliban İslam Hukuku’na göre uygulama yapacağına göre önce yargı yoluyla muhakeme etmesi gerekecektir. İyi de ortada burka takmayan kadının yargılanabileceği bir suç-günah yoktur.

Burkalı Kadını Kim İnfaz Etmiştir?

Burkalı bir kadın infaz edilmişse onu öldüren Taliban değil bizdeki kadın katilleri gibi bir Afganlı canidir veya bu cinayeti işleyen, Taliban’ı dünya genelinde suçlamak ve böylece zalim Amerika’yı aklamak için görevlendirilmiş yerel bir Amerika ajanıdır. Ya da burkalı kadın cinayeti bir uydurmadır.

Biz, profesyonel Amerikalı caniler tarafında işlenen ve de Amerikalılarca desteklenip yönlendirilen DEAŞ’a mal edilen kafa kesme ve insan yakma olaylarını unutmadık.

Hulasa Müslüman cahil Türk katiller gibi cani Afgan katiller de ortaya çıkabilir. Bunları Taliban’a nispet etmek alçakça ve zalimce bir iftiradır.

Bu yazımız bir Taliban savunması değildir. Maksadımız gerçeğin dile getirilmesidir. Taliban’ı zalim, işgalci ve sömürücü Amerika ve Batı yönetimleri ile eşit tutma gafletine düşülmemesidir. Taliban hangi ülkeyi işgal edip sömürmüş, ülkesi dışında hangi Amerikalı ve Batı’lıyı öldürmüştür? Kendi ülkeleri aleyhine Amerika ve Batıya köpeklik yapanların korkuya kapılması, Taliban’ın suçu olmasa gerek.

Ali Rıza Demircan

Yorumlar
  1. Emrah dedi ki:

    Allah Resulü a.s.m. islamı egemen dünya sistemlerine göre mi kurduki egemen dünya sistemlerini taniyacaklar bu söz biraz eziklik içeriyor sanki