islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Büyük Elçi Erdoğan’ın Sözüyle Dünya’ya Seslendi! “Dünya 5’ten Büyüktür”

Büyük Elçi Erdoğan’ın Sözüyle Dünya’ya Seslendi! “Dünya 5’ten Büyüktür”
24 Şubat 2022 12:16
A+
A-

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vaysl Bodnar, büyükelçilik konutunda basın toplantısı düzenledi. İşte Bodnar’ın sözleri: “Sayın Erdoğan’ın arabuluculuk tekliflerini biz destekliyoruz. Böyle bir teklif gerçekleşirse sorunu Rusya ile siyasi boyutuyla çözmemize yardımcı olacaktır. Savaş herkese zarar getirecek Türkiye’nin hem Ukrayna’yla hem de Rusya’yla ticari ilişkileri var. Bölgede böyle bir askeri hareketliliğin canlandırılması, tırmandırılması olursa bölgedeki ekonomiye, güvenlik durumuna zarar verecektir. Bugünkü durumumuz hepimizi uluslararası güvenlik sisteminin korunma araçlarının nasıl olduğu sorusuna itiyor. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırgan tutumuna en güzel cevap, Avrupa kıtasının güvenliğinin sağlanması ve bu bağlamda Ukrayna’nın NATO’ya kabul edilmesiyle verilmiş olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zamanında söylediği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ ifadesi gerçekten şu an Ukrayna’da her zamankinden çok daha güncel.”

ABD’DEN TÜRKİYE MESAJI 
ABD’NİN Ankara Büyükelçisi Jeff Flake yayımladığı Twitter mesajında “Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı’nın, Başkan Putin’in sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararını reddetmesini memnuniyetle karşılıyor ve bu eylemin Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğünü açıkça ihlal ettiğine katılıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.