
İSLAMCI YAZAR DİYE GEÇİNEN: CANER TASLAMAN’IN KISA BİR SÜRE ÖNCE BOŞANDIĞI “EŞİ” BAKIN NE DİYOR!
“O Kadar Atatürk’e Şükrettim Ki; Bugün Ben Burada Konuşabiliyorsam Bile Atatürk Yüzünden Konuşabiliyorum”
Televizyon programlarında İslam ve din felsefesi üzerine yaptığı açıklamalarla tanınan Caner Taslaman’ın 2025 yılının sonunda boşandığı eşi Feryal Kalkavan’ın, katıldığı bir paneldeki sözleri tartışma yarattı. Kalkavan, hac ziyareti sırasında yaşadığı bir olayı anlatarak kutsal topraklar ile Atatürk arasında dikkat çeken bir kıyaslamada bulundu.
Feryal Kalkavan’ın Paneldeki Açıklamaları

Katıldığı etkinlikte mikrofonu alan Feryal Kalkavan, kutsal topraklarda gerçekleştirdiği hac ibadeti sırasında yaşadığı deneyimi ve hislerini şu sözlerle aktardı:
“Kabe’ye gittiğimde, hacca gittiğimde 3 günden fazla dayanamadım. Erkeklerin beni insan yerine koymuyor. Soru soruyorum, yanımdaki adama cevap veriyor. Orada o kadar Atatürk’e şükrettim ki; bugün ben burada konuşabiliyorsam bile Atatürk yüzünden konuşabiliyorum.”
Kutsal Topraklar Üzerinden Yapılan Kıyaslamaya Eleştiri
Ekran ekran gezerek İslam’dan ve dini değerlerden dem vuran isimlerin yakın çevrelerindeki bu yaklaşım, kamuoyunda ve sosyal medyada eleştirilerin odağı oldu. Kendilerini dini alanda fikir önderi olarak konumlandıran figürlerin aile ortamında, İslam’ın en mukaddes mekanı olan Kabe’de yaşanan bölgesel ya da kültürel bir olumsuzluğu doğrudan maneviyatla bağdaştırması tepki çekti.
Kutsal toprakların manevi iklimini bu tür bir kıyaslamayla eleştiren Kalkavan’ın tavrı, televizyonlarda din anlatan çevrelerin samimiyeti ve tutarlılığı konusunda yeni bir tartışma başlattı.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube
Beyniazgelişmiş bayan hala dünyayı kavramamıș beyninden büyük konuşuyor.
Tamam, bu bayanın aklı kıy. Belli ki oraya dolaşmaya gitmiş ama yapılan o densiz açıklamayı ayrıldığı eski eşi üzerinden haberleştirmek neyin nesi? anlamadım. Anlayan biri anlatırsa aydınlanırım.
Caner Taslaman bu bayandan boşanmışsa bayanın sözleri üzerinden Caner’e gönderme yapılmasının Müslümanca bir davranış değil diye düşünüyorum. İslam’da söz ve davranışlar şahsidir.
Bu bayanın yaptığı açıklamanın eski eşine gönderme yapılarak haberleştirilmesini ahlaki bulmuyorum çünkü İslam’a göre söz ve davranışlar sahibini bağlar, eski eşi bağlamaz.