islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cezayir: Cin Çıkarma Ayini Küçük Kızı Öldürdü

Cezayir: Cin Çıkarma Ayini Küçük Kızı Öldürdü
2 Haziran 2020 17:37
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Bir savcı, Cezayir’in doğusunda dua yoluyla cin çıkarma tarzı bir şifa ayini sırasında ölen 10 yaşındaki kızın darbeler ve yanıklara maruz kaldığını ortaya koydu. Keşif, 28 yaşındaki bir adamın tutuklanmasının ardından çevrimiçi öfkeli tepkilere yol açtı. Başkent Cezayir’in 500 kilometre doğusundaki Guelma vilayetinin Cumhuriyet Savcısı, Perşembe günü ayini yöneten bir kişinin tutuklandığını açıkladı. Adam, kızın aile evindeyken bir dua ayini yapmakla ve bunun sonucunda kıza zarar vermekle suçlanmakta. Savcı, kızın neden bir dini ayine maruz kaldığının kesin nedenini açıklamadı.

Uygulama genellikle hastaları tedavi etmek, “cin çıkarmak”, “şeytan kovmak”, “nazardan” korunmak veya kısırlığı iyileştirmek amacıyla yapılan geleneksel bir şifa yöntemidir. Söz konusu kız Guelma’daki hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Orada vücudunda darbeler ve yanıklar ile şiddet izleri taşıdığı keşfedildi. Savcılık, cumhuriyet savcısına otopsi ve çocuğun ölümüyle ilgili soruşturma yapılmasını emretti. Cezayir, medyada fazla yer almayan trajik ölüm nedeniyle sosyal medyada bir öfke dalgası oluştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.