islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İsrail: Filistinli Engelli Gencin Katline Bakan Özürü

İsrail: Filistinli Engelli Gencin Katline Bakan Özürü
2 Haziran 2020 17:35
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İsrail savunma bakanı ve iktidar koalisyonun ortağı Mavi Beyaz partisinin lideri Beni Gantz, polisin otizmli silahsız bir Filistinli genci öldürmesinden dolayı özür diledi. 32 yaşındaki İyad Halak’ın Cumartesi günü Kudüs’ün Eski Şehri’nde vurulması, geniş bir kınama ve İsrail güvenlik güçlerinin aşırı güç olduğu iddiasıyla şikayetleri canlandırdı. Aynı zamanda güç paylaşımı anlaşması altında İsrail’in bir sonraki başbakanı da olan Benny Gantz, Iyad Halak’ın vurularak öldürüldüğü ve ailenin kederini paylaştığı için gerçekten üzgün olduğunu söyledi. Bakan, İsrail kabinesinin Pazar günü haftalık toplantısında sözlerini açıkladı. Açılış konuşmasında olaydan bahsetmeyen Başbakan Bibi Binyamin Netanyahu’nun yanında oturuyordu. Halak’ın akrabaları otizm geçirdiğini ve vurulduğu sırada özel ihtiyaçları olan öğrenciler için bir okula gitmekte olduğunu söyledi.

İsrail polisi yaptığı açıklamada, bir şüpheliyi tabancaya benzeyen bir cisimle tespit ettiklerini söyledi. Açıklama, durdurma emirlerine uymadığında memurların ateş açtığını söyledi. Polis sözcüsü Micky Rosenfeld, daha sonra silah bulunmadığını söyledi. İsrail basını olaydan sonra memurların sorgulandığını bildirdi. Filistinliler ve İsrail insan hakları grupları uzun zamandır İsrail güvenlik güçlerini aşırı güç kullanmakla suçladılar. Çoğu durumda İsrail polisi, tutuklanması gereken ya da kendi hayatları tehlikede olmadığında bile öldürücü güç kullanmakta. Filistin yanlısı aktivistler Cumartesi günkü cinayeti ve buna benzer diğer olayları ABD’deki son polis şiddeti vakalarıyla karşılaştırıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.