islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5860
EURO
34,7910
ALTIN
2.412,82
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Çin: Türkiye Tarihinin En İyi Fırsatı

Çin: Türkiye Tarihinin En İyi Fırsatı
5 Ocak 2022 10:46
A+
A-

Çin’in önde gelen gazetelerinden China Daily’de yayınlanan makalede, ‘Türkiye’nin Orta Koridor’u tarihin en iyi fırsat dönemiyle karşı karşıya ve hızlı büyümenin arifesinde.’ şeklinde ifade edildi. Projenin potansiyeline dikkat çekildi.

Türkiye’nin Orta Koridor projesi, Çin’den İngiltere’ye kesintisiz ticaret yolunun önemli geçiş noktası. Proje, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına da katkı sağlıyor. Bu girişimle ilgili Çin medyasında bir analize yer verildi.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden China Daily’de yayınlanan makalede, projenin nadir görülen bir gelişme dönemiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Orta Koridor Girişimi’nin ana projesi olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun Ekim 2017’de hayata geçtiğini hatırlattı.

Kullanım oranının tatmin edici olmadığı belirtilen demiryolunun sahip olduğu potansiyele dikkat çekilirken analizde, “Türkiye’nin Orta Koridor’u tarihin en iyi fırsat dönemiyle karşı karşıya ve hızlı büyümenin arifesinde” ifadesi kullanıldı.

TÜRKİYE’YE ÖVGÜ

Türkiye’nin ulaşım altyapısını güçlendirmesi ve transit prosedürlerini basitleştirmesinden övgüyle bahsedildi. Bunun Orta Koridor’un pazar rekabet gücü ve çekiciliğini artırdığı vurgulandı.

Çin’den Avrupa’ya en kısa yol Türkiye’den geçiyor. Çin’den yola çıkan bir konteyner, Türkiye üzerinden 15 günde Avrupa’ya ulaşıyor. Bu süre, Rusya Kuzey Ticaret Yolu üzerinden 15-20 güne, Süveyş Kanalı üzerinden 45-60 güne kadar çıkıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.