islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4671
EURO
34,9281
ALTIN
2.437,71
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Çinli hackerlar Facebook’u yurtdışındaki Uygurları gözetlemek için kullandı

Çinli hackerlar Facebook’u yurtdışındaki Uygurları gözetlemek için kullandı

Çinli hackerler Facebook üzerinden kurdukları korsan bağlantılar ve casus yazılımlar ile yurtdışında yaşayan Uygurları tespit ediyor.

Mirat Haber Ajansı

Facebook Inc, platformu yurtdışında yaşayan Uygurları cihazlarına bulaşacak ve gözetlemeyi etkinleştirecek kötü amaçlı yazılım bağlantılarına tıklamaları için Çin’deki bir grup bilgisayar korsanını engellediğini açıkladı. Sosyal medya şirketi, yaptığı açıklamada, güvenlik endüstrisinde Earth Empusa veya Nazarlık olarak bilinen bilgisayar korsanlarının, çoğunluğu Çin’de zulüm gören Uygur Müslümanları olan aktivistleri, gazetecileri ve muhalifleri aradıklarını belirtti. Facebook, hedeflenen 500’den az kişinin olduğunu açıkladı. Ancak neredeyse tamamı Sincan bölgesindendi ve Türkiye, Kazakistan, Amerika Birleşik Devletleri, Suriye, Avustralya ve Kanada gibi ülkelerde yaşıyorlar. Bilgisayar korsanlarının faaliyetlerinin çoğunun Facebook’tan uzakta gerçekleştiğini ve siteyi, kötü amaçlı yazılımı doğrudan platformda paylaşmak yerine yalnızca kötü amaçlı web sitelerine bağlantı paylaşmak için kullandıklarını bildirdi.

Facebook, bilgisayar korsanlığı grubunun sahte Facebook hesaplarını, hedefleriyle güven oluşturmak ve onları cihazlarına casusluk yazılımı yükleyecek kötü amaçlı bağlantıları tıklamaları ve kandırmak için hayali gazeteciler, öğrenciler, insan hakları savunucuları veya Uygur topluluğunun üyeleri gibi göstermede kullandığını belirtti. Bilgisayar korsanlarının, popüler Uygur ve Türk haber siteleri için benzer alan adları kullanarak kötü amaçlı web siteleri kurduğu ve Uygurlar tarafından ziyaret edilen güvenliği ihlal edilmiş meşru web siteleri kurduğu söyleniyor. Facebook ayrıca, üçüncü taraf Android uygulama mağazalarını, kötü amaçlı yazılım içeren dua ve sözlük uygulamaları gibi Uygur temalı uygulamalarla taklit etmek için grup tarafından oluşturulan web siteleri de buldu. Facebook, araştırmasında Beijing Best United Technology Co Ltd (Best Lh) ve Dalian 9Rush Technology Co Ltd (9Rush) adlı iki Çinli şirketin grup için Android araçları geliştirdiğini açıkladı. Facebook, grubun 100’den az olan hesaplarını kaldırdığını ve kötü niyetli alan adlarının paylaşımını engellediğini belirtti. Ayrıca risk altında olduğuna inandığı kişileri de bilgilendiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.