islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2743
EURO
34,6310
ALTIN
2.413,23
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Cübbeli Ahmet Hocadan Oy Kullanma Fetvası!

Cübbeli Ahmet Hocadan Oy Kullanma Fetvası!
30 Mart 2024 10:40
A+
A-

Cübbeli Ahmet Hocanın Oy Kullanma Fetvası Seçim Arifesinde Sosyal Medyayı Salladı..

Cübbeli Ahmet‘ten tartışma yaratacak çıkış: Yeniden Refah ve Saadet’e oy vermek caiz değil.

Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. İsmailağa Cemaati ile yaşadığı kavga ile gündemde olan Cübbeli Ahmet’ten tartışma yaratacak bir açıklama geldi.

Türkiye, yerel seçimlere sayılı günler kala, dini liderlerden gelen açıklamalarla gündemini şekillendiriyor. Cübbeli Ahmet hoca, siyasi arenada dikkat çekici bir iddiada bulundu. Bu iddia, seçmenler arasında hem şaşkınlık hem de tartışma yarattı.

Cübbeli Ahmet, 31 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde, Cumhur İttifakı dışındaki bazı partilere oy vermenin İslami açıdan caiz olmadığını savundu. Bu ifadeler, fıkıh ilmine dayandırılarak, “ehveni şer” kavramı üzerinden ele alındı.

“ÜLKEYİ BUNLARA MI TESLİM EDELİM”

Videolu paylaşımında Ünlü, “Ülkeyi bunlara mı teslim edelim?” diyerek, oy kullanmanın sadece siyasi bir tercih olmadığını, aynı zamanda dini bir sorumluluk içerdiğini vurguladı.

Fıkıh açısından “ehveni şer” yani “kötüler arasında en hafifi seçmek” ilkesini savunan Cübbeli Ahmet, seçmenlerin günah işlememek için Cumhur İttifakı’na oy vermeleri gerektiğini belirtti.

O PARTİLERE OY VERMEK CAİZ DEĞİL Mİ?

Cübbeli Ahmet‘in açıklamaları, özellikle Yeniden Refah ve Saadet Partisi olmak üzere, Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vermenin caiz olmadığına dair tartışmaları alevlendirdi.

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerdeki seçim sonuçlarının, bu fetva nedeniyle etkilenebileceği düşünülüyor.

SOSYAL MEDYADA  TEPKİLER VE TARTIŞMALAR 

Cübbeli Ahmet’in bu çıkışı, sosyal medyada geniş yankı buldu. Bir yandan destekleyenler, diğer yandan eleştirenler, konuyu en sıcak tartışma konularından biri haline getirdi.

Kamuoyu, Cübbeli Ahmet’in açıklamalarını farklı açılardan değerlendiriyor. Bir kısım, bu tür dini temelli siyasi yorumların seçimler üzerinde etkili olup olmayacağını tartışıyor. Diğerleri bu tür açıklamaların seçmen üzerindeki psikolojik etkisini analiz ediyor.

“GÜNAHKAR OLUR AZABA GİDERLER”

Cübbeli Ahmet Hoca konuşmalarına şöyle devam etti: “Şu anda Cumhur İttifakı’nın dışındaki Yeniden Refah, Saadet vb. adaylarına özellikle İstanbul, Ankara gibi kazanamayacakları kesin ama Cumhur İttifakı’na kaybettirip CHP’yi, DEM’i teröristleri kazandıracağı kuvvetle muhtemel olan yerlerde bunlara oy vermek caiz değildir. Bunlar mesuldür. Günahkar olur ve azaba gider. Sana ne bu işlerden diyemezsin. Ben adama vacibini, günahını anlatmak zorundayım.”

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.