islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay KKTC’de

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay KKTC’de
15 Kasım 2021 10:57
A+
A-

AA – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 38. yıl dönümü törenlerine katılmak üzere Lefkoşa’ya geldi.

Oktay, Ercan Havalimanı’nda Başbakan Faiz Sucuoğlu ve bazı bakanlar ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Ellerinde Türkiye ve KKTC bayraklarıyla gelen bazı vatandaşlar, Oktay’a sevgi gösterisinde bulundu, karşılayanlar arasında yerli ve yabancı öğrenciler de yer aldı.

Oktay, tören kapsamında Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk bırakacak, ardından resmi geçit törenine katılacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla vereceği resmi yemeğe katılacak olan Oktay, bugün temeli atılacak Yeni Girne Askeri Hastanesi, İskele-Çayırova Yolu’nun Boğaz-Çayırova 9 kilometrelik bölümü ile köy yolları projesi kapsamında tamamlanan 23 kilometrelik kara ve köy yolu açılış törenine iştirak edecek.

Törende, içerisinde KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Cumhuriyet Meclisi Binası ve millet bahçesi olması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi projesi, 500 yataklı devlet hastanesi ile Sağlık Bakanlığı ve TİKA tarafından hibe edilen ekipmanlar ve Dipkarpaz Sağlık Ocağı tadilatının tanıtımı da yapılacak.

Fuat Oktay, 100 Objede Türk-İslam Bilim Tarihi Sergisi’nin açılışını da gerçekleştirecek.

ETİKETLER: KKTC
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.