islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5059
EURO
34,9169
ALTIN
2.447,53
BIST
9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

DAEŞ’lilerin Masum Çocukları Ölümle Pençeleşiyor

DAEŞ’lilerin Masum Çocukları Ölümle Pençeleşiyor

Mirat Haber Ajansı

Stratejik düşünce kuruluşları, Avrupa hükümetlerini, Suriye’de DAEŞ gözaltı kamplarında tutulan 750 kadar AB üyesi ülke vatandaşı çocuk adına acilen müdahale etmeye çağırdı. Yeni yayınlanan Center for Global Policy adlı kuruluş adına hazırlanan bir raporda, rehabilitasyon hizmetlerinin ve aşırıcı olmayan din eğitiminin sunulması şeklinde acil desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Ayrıca, bu çocukların geleceğini belirlemek için Avrupa çapında bir yasama organı önerildi.

“DAEŞ’in Tutsak Çocukları: Avrupa’nın İkilemi” başlıklı rapordaki araştırmalar 70.000 kadar IŞİD kadın ve çocuğu gözaltına alındığı Suriye’nin kuzeydoğusundaki El-Havl ve El-Ruc’daki iki kampa odaklandı. Rapora göre, tutukluların en az 12.000’i yabancı uyruklu. Rapora göre, 371’i çocuk olmak üzere 500’den fazla kişi 2019’da kamplarda öldü. Bir basın açıklamasında, Avrupa hükümetlerinin acil eyleminin gelecekteki aşırılık ve terörizmi sınırlandıracağını ve bu çocukların sağlığını ve refahını teşvik edeceğini söyledi. Rapor, hükümetlerin vatandaşlarının ülkelerine geri gönderilmesinde ve çocuklar için rehabilitasyon merkezlerinin oluşturulmasında yardımcı olacak uluslararası bir görev gücünün kurulmasını öneriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.