islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Derek Chauvin, George Floyd’u öldürmekten suçlu bulundu

Eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin’in cinayet davasındaki jüri onu, dün geçen Mayıs ayında George Floyd’un öldürülmesinden suçlu buldu.

Derek Chauvin, George Floyd’u öldürmekten suçlu bulundu

Eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin’in cinayet davasındaki jüri onu, dün geçen Mayıs ayında George Floyd’un öldürülmesinden suçlu buldu.

Mirat Haber Ajansı

Eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin’in cinayet davasındaki jüri onu, dün geçen Mayıs ayında George Floyd’un öldürülmesinden suçlu buldu. 45 yaşındaki Chauvin, ikinci derece cinayet, üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürme suçlarından suçlu bulundu. Altı beyaz ve altı Siyah veya çok ırklı erkek ve kadından oluşan 12 kişilik jüri, Chauvin’in her üç suçlamadan da suçlu olduğu sonucuna vardı. Karar, üç haftalık bir duruşma ve son iki gün içinde 10 saatlik müzakere sonrasında alındı. Chauvin’in kefaleti derhal iptal edildi ve elleri arkadan kelepçeli olarak mahkeme salonundan dışarı çıkarıldı. Sekiz hafta içinde cezaya çarptırılacak ve onlarca yıl hapis cezasına çarptırılabilir. Chauvin’in karara itiraz etmesi bekleniyor.

Suçlu kararı okunduğu sırada Minneapolis’te toplanan kalabalıklar alkışladı. Adını söyle! George Floyd!  ve Üçü de suçlu! kalabalığın arasında duyuldu. Floyd’un geçen Mayıs ayında Minneapolis’teki ölümüydü, ABD ve dünyadaki Black Lives Matter (BLM) hareketinin önderlik ettiği ırksal adalet protestolarını başlattı ve zaman zaman protestocular tarafından ve kolluk kuvvetleri tarafından aşırı şiddet uygulandı. Bugün ABD’nin dört bir yanındaki şehirlerde gerilim artıyor, ancak özellikle 11 Nisan’da Brooklyn Center’da polisin elinde başka bir Siyah adamın öldürüldüğünü gören Minneapolis’te BLM hareketi, haberin Floyd’un ailesine yardımcı olacağını umduğunu tweetledi. Ancak bunun sistemin çalıştığının bir kanıtı olmadığını, bunun ne kadar bozuk olduğunun kanıtı olduğunu, çünkü bu kadar uzun sürdü ve bu kadar dikkat çektiğini ifade ettiler. Açıklamada, kollor toplulukları polis korkusundan kurtulana kadar ABD’de adalet olmayacağını da ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.