islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Diyanet Tesettüre İnanmıyor, İnanç, İbadet ve Ahlâk Konusu Görmüyor mu?

Diyanet Tesettüre İnanmıyor, İnanç, İbadet ve Ahlâk Konusu Görmüyor mu?
15 Ağustos 2018 10:15
A+
A-

Dr. Vehbi Karakaş kardeşimiz Sitemizde yayınlanan Müstehcenlik Depremi başlıklı yazısında yaşanan yarı çıplaklık depreminin önemine dikkatlerimizi çekmekte ve İslâmî örtünmeden yoksun yarı üryan müstehcenlere şefkatle yaklaşılması gereğine işaret buyurduktan sonra haklı olarak da şöylece şikâyette bulunmaktadır:

Bu tahribata karşı da kimsenin kılı kıpırdamıyor. İlahiyat ve diyanet erbabının sesi çıkmıyor, medyatik hatiplerin, bilginlerin ve üstatların sesi çıkmıyor. Çünkü müstehcenlik bonzaisiyle uyuşmuş herkes.”

Allah’a hamd ederim ki bu yergiye muhatap olacaklardan değilim. Çünkü tesettür konusunu İslâm’a Göre Cinsel Hayat isimli eserim başta olmak üzere kitaplarımda yazdığım gibi pek çok da makale yazdım, televizyon programları hazırlayıp sundum. Gerçek yaşı bir buçuk olan Mirat haberimizde bile makaleler yayınladım.

https://www.mirathaber.com/ortunmeyi-emreden-ayetler-ve-aciklamalari-i-ibadet-olan-ortunmenin-anlami-amaci-ve-ilk-ayet-14-973h

https://www.mirathaber.com/ortunmeyi-emreden-ayetler-ve-aciklamalari-ii-ortunme-emrininin-omurgasi-olan-nur-31-14-993h

https://www.mirathaber.com/ortunmeyi-emreden-ayetler-ve-aciklamalari-iii-ortunme-emri-kimlere-karsidir-14-1015h

Namaz Kılmama ve Yarı Çıplak Giyim Doğallaştırıldı

Mesele benim görevimi yapmış olmam değil. Müslümanlar arasında namaz kılmama ve tesettürsüzlük yani İslâmî ölçülere uygun giyinmeme doğal görülür oldu. Tıpkı faizli işlemlerin tabii görülmesi gibi…

Daha dün bu yıl da bilmem kaçıncı defa hacca gidecek olan yaşı yetmişe dayanmış büyükçe zengin bir kardeşimiz faizin haramlığını kabul etmekle birlikte faizli işlemlere mecbur kaldıklarını ifadeyle kendisini savundu. Tesettürlü olmayan bir diğer ifadeyle giyinik çıplak kardeşlerimizi dinlediğinizde de mazeretlerin art arda sıralandığını görüyoruz. İman etmenin Yaratan’a güvenmek olduğunu bir türlü anlatamıyoruz. Anlatamadığımız için kadınlarımız ve kızlarımız bir tür teşhircilik olan yarı çıplak giyimlerinden ötürü hayâ etmiyor/utanmıyorlar.

İnançla ilgili tartışmalara bir diğer anlatımla Kelâmî dedikodulara girmeden ifade edelim. Namaz ve Tesettür Rabbimizin İslâmî hayatın bütünüyle ilgili iki büyük emridir. Çünkü namazsız ve tesettürsüz olarak İslâmî çizgi korunamaz.

Yazımızın Amacı

Bu yazının amacı Kur’ânî ve aklî çirkinlik olan tesettürsüzlüğü ve onun yarı çıplaklık olan Müstehcenlik boyutunu yeniden açıklamak değildir.

Dünyayı âhirete tercih etmek gibi müptela olduğumuz ana sebep çizgisinde “Medyatik hatiplerin, bilginlerin ve üstatların sesinin çıkmamasını” kerhen anlayabiliyor isek de Diyanet’i hiç mi hiç anlamıyor ve de sormak gereğini duyuyoruz:

Diyanet tesettüre inanmıyor, onu inanç, ibadet ve ahlâk konusu olarak görmüyor mu?

Yayınlarımız ve manevî baskılarımız sonucu okutturabildiğimiz bir buçuk genel resmi hutbe dışında faiz konusuna değin(e)meyen Diyanet uzun tarihi boyunca tesettüre de yer ver(e)medi. Ben hatırlamıyorum.

Diyanet’in karar alabilecek yönetim kadrolarına yüreksiz/ıstırapsız insanları mı seçilip getiriliyor bilinmez içlerinde çekilme pahasına tavır koyabilen de çıkmıyor.

Laikliğe Sadakatini Anladık da Niçin Resmi Görevini Yapmıyor

Jakoben laikliğe sadakatle Diyanet İslâmî görevini yapmıyor anladık peki yasal görevini niye yapmıyor?

Kuruluş kanuna göre Diyanet’in ana görevi “İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ‘tır.

İslam Dini’nde tesettür emri hem inanç, hem ibadet ve hem de ahlâk mevzudur. Açıklayalım:

a. Tesettür Kur’ânî ve Nebevî bir emirdir. Bu emrin kabulü veya inkârı bir inanç mevzuudur. Emrin şöyle veya böyle tevili ayrı bir konudur.
b. Rabbimizin her bir emrine itâat ibadet olduğu gibi tesettür emrine itâat da ibadettir. (Ahzab 59; Nûr 31,60;Araf 26)
c. Tesettür emri Ahzab 59’da “ İslâm kadını olarak tanınıp sözlü ve fiilî saldırılarla eziyet edilmemeleri” şeklinde gerekçelendirildiği için tesettür emri ahlâkîdir. Bu gerekçe benzeri ifadelerle Nûr 31 ve 60’da da tekrarlanmaktadır.

Tesettür emrinin tebliği ve açıklaması Diyanet’in hem İslâmî ve hem de yasal görevidir. Onlarca yıldır bu görevini yapmayan ve Allah’ın bu buyruğuna münafık kişi ve kurumlar gibi sağır ve kör kesilen Diyanet ricaline şöylece soru yönetmek görevimiz değil mi?:

Diyanet tesettüre inanmıyor, onu inanç, ibadet ve ahlâk konusu olarak da mı görmüyor?

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.