islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

DİYANET’E KUR’ÂN’I ANLAMA YARIŞMALARI TEKLİFİ

DİYANET’E KUR’ÂN’I ANLAMA YARIŞMALARI TEKLİFİ
25 Mart 2024 15:30
A+
A-

DİYANET’E TEKLİFİMİZ

Meşhur bir söylemimiz var, bilmem hiç düşündünüz mü? Hatırlatalım:

Kur’ân Hicaz’da indi. Mısırda okundu ve İstanbul’da yazıldı.”

Peki biz de soralım:

Kur’ân gereğince nerede anlaşıldı?

Bir iki asırdır ülkemiz genelinde de anlaşılmadığı kesin. Çünkü biz Kur’ân‘ı anlamak için okumayız. Diyanetimiz de bunun öncülüğünü yapar.

Geçen yıl bir salâtin cami avlusunda kocaman bir afiş gördüm. Afişte Diyanetimizin organize ettiği ” Uluslar Arası Hafızlık ve Güzel Kur’ân Okuma Yarışması“nın yapılacağı bildiriliyor.

Ben hafızım. Hafızlığa da kuşkusuz derin saygım vardır. Ama bütün Türkiye hafız olsa ve güzel Kur’ân okusa Kur’ân anlaşılabilir mi? Bu tür organizeleri yapalım, ama bunlarla yetinmeyelim.

DİYANET’E TEKLİFİMİZ

Diyanet, Liselerimizi ve Üniversitelerimizi de içine alacak şekilde ülkemiz genelinde Kur’ân Meali yarışmaları yapamaz mı? Derece alanları Hacca veya Umreye götüremez mi? Hadi bunu da geçelim ve soralım:

Süleymaniye, Hacı Bayram ve Konak camileri imam hatipleri dahil Koca Diyanet Teşkilatı mensuplarının yüzde kaçı baştan sona bir Kur’ân meali okumuştur?

Görevlileri eğitmek için olsun onlar arasında sık sık Kur’ân yarışmaları yapılması gerekmez mi?

Allah sonumuzu hayreylesin diyeceğim. Ama cehalete rıza göstermeyi meslek edinen maaşlı Kur’ân cahili camia hayra erer mi?

Kurucu iradenin ordumuz yanı sıra en sarsılmaz laik kurumu haline getirdiği Diyanet’in gerçek İslam’ı anlamak ve anlatmak gibi bir amacı olamayacağı da açık.

Peki fert fert olsun uyanmamız gerekmiyor mu?

Hulâsa Kur’ân’ın  indirildiği Ramazan ayında bile anlamadan Kur’ân okumaya ve dinlemeye devam ediyoruz.

ARD

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.