islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5200
EURO
34,7937
ALTIN
2.424,45
BIST
9.730,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

‘Doğruya Doğru da Eğriye de mi Doğru?’

‘Doğruya Doğru da Eğriye de mi Doğru?’

Ayşe Arman’ın tayt takıntısı

Kurucusu olduğum mirathaber.com için arada bir Hürriyet’e nazar ediyorum. Ediyorum da koca Hürriyet’te kayda değer haber bulamıyorum. Sunulan haberler ne dünyaya ne de âhirete yaramayacak türden faydasız bilgiler içeriyor. Yazarlara bakıyorum. Okunmaya değer yazılar yok değil ama Ayşe Arman’da ilgi duyacağım bir şeyler çıkıyor.!3 Nisan tarihli yazısı şöyle:

Ruh hastasının biri, boşanmak üzere olduğu eşini, bir arabada başka bir erkekle, üstelik “tayt giymiş vaziyette”(!) görünceeee…

Aman diyeyim…

Çekiyor bıçağı, öldüresiye saplıyor kadına…

Kadın hafif değil, ağır yaralı…

Ölümden dönüyor…

Mahkeme, cinayete teşebbüs davasında, altı küsur yıl ceza, bir güzel de tahrik ve iyi hal indirimi veriyor önce…

Neden biliyor musunuz?

Sıkı durun: Kadın tayt giydi diye!!!!”

Yazı böylece devam ediyor.

İslâmî duyarlılıkla kadına şiddet konusunda yazılar yazdım ve televizyon programlarına çıktım.

http://www.alirizademircan.net/kadina-siddetin-sebepleri-ve-careler-5-496h.html

Önce şunu ifade edeyim. “…Boşanmak üzere olduğu eşini, bir arabada başka bir erkekle, üstelik tayt giymiş vaziyette”, gören bir erkeğin dinimizce onaylanabilecek tek işlemi uyarıda bulunarak bağışlamak veya boşamak ya da başlayan boşama işlemlerini acilen sonuçlandırmaya çalışmaktır. Öyle bıçağını çekip öldürürcesine saplama hakkı yoktur. Bu gibi şiddet eylemleri tam bir zulümdür. Ama siz insanlara suçlarına eşit Kısas cezası (Bakara 178) uygulayamazsanız bu tür zulümleri engelleyemezsiniz. Nitekim engellenemiyor da. Ağıt yakar durursunuz.

Öldüresiye bıçaklamanın insanlık dışı bir zulüm olduğunu kabul edelim. Etmeliyiz de. İyi de bir çift laf da kadın için etmeli değil miyiz? Henüz daha boşanmamış bir kadının vücudun erotik bölgelerini belirginleştiren tayt giyinik oldu halde bir başka erkekle araba da ne işi var? Hiçbir kadın ben özgürüm diyerek dilediği gibi hareket edemez. Evlilik akdi buna engeldir. Ahlâkî yargılarımız da buna manidir. Böyle yaparsanız İslâmî bilgi ve bilinçten ve de seküler eğitimden yoksun bazı kocalar da çıkar zalimce eylemler içine girer.

Doğruları dile getirirken eğrilere de değinebilsek olmaz mı?

Üryan kadın resimleri basmayı sanatsal faaliyet olarak niteleyen; zina içeren ilişkileri onaylanabilir birliktelik olarak vasfeden koca koca medyamız var… Ayşe hanım tayta takılmasın da ne yapsın? Bize de Rabbimizin şu buyruğu ile teselli olmak düşüyor:

“ Ey Yükümlü insan! Şu gerçeği özümsetmeye çalış; Çirkinliklerin yaygınlık kazanması onayını alsa da güzellikle çirkinlik asla bir değildir. Ey akıl ve gönül birlikteliğini kuranlar! Esenliğe erebilmeniz için Rabbinizin güzellik ve çirkinliğe ilişkin emirleri ve yasaklarına aykırılıktan korunun.” (Maide 100)

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.