islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Dubai: Ayrılan Yabancıların Yerine Varlıklı Emekliler

Dubai: Ayrılan Yabancıların Yerine Varlıklı Emekliler

Mirat Haber Ajansı

Orta Doğu ticaret ve turizm merkezi ekonomisi Dubai koronavirüs salgını ve düşük petrol fiyatlarıyla mücadele ederken bir yandan da yabancı emeklileri cezbetmeye çalışıyor. Bu iki ana gelir getirici endüstride çalışan birçok gurbetçi, ikametleri istihdama bağlı olduğundan ve BAE vatandaş olmayanlara vatandaşlık rotaları sunmadığından ayrılmak zorunda kaldı. Boşalan yerleri Batılı emekliler doldurabilir diye düşünülüyor.

Hükümet medya ofisi, Dubai’de yerleşik gurbetçilere ve belirli finansal koşulları yerine getiren 55 yaşın üzerindeki yabancılara her beş yılda bir yenilenebilir vize verecek. Hak kazanmak için, aylık en az 5.500$ veya 270.000$’ın üzerinde nakit birikimine veya Dubai’de 550.000$ değerinde mülke sahip olmaları gerekir. Yeni yasa, Dubai’nin yıllardır aşırı arzdan mustarip olan emlak piyasasının desteklenmesine yardımcı olabilir. BAE’nin petrol zengini Abu Dabi’den sonra ikinci en büyük ve ikinci en zengin emirliği olan Dubai’nin ekonomisinin bu yıl %10’dan fazla küçülmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.