islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
ALTIN
2.446,57
BIST
9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ (DSÖ) İYİCE OTORİTELEŞİYOR

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ (DSÖ) İYİCE OTORİTELEŞİYOR
2 Haziran 2023 15:12
A+
A-

Odatv.com’un 02 Haziran Cuma 2023 tarihli nadir olan hayırlı haberlerinden birinin özeti şöyle:

{ Rockefeller fonladı DSÖ harekete geçti: Devletlere emir verecekler

Dünya Sağlık Örgütü, yaptırım gücüne kavuşmayı hedefliyor: Üye devletlere “DSÖ tavsiyelerine harfiyen uyma” şartı getirilecek. Projenin fonu ise Rockefeller Vakfı’ndan geldi.

İngiltere, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yeni şartlarını tartışıyor.

Eski İngiliz Planlama Bakanı Esther McVey önderliğinde altı Muhafazakar Parti milletvekili, bir bildiri imzaladı.

İngiliz siyasetçi Esther McVey, DSÖ’nün tüzüğüne 300 yeni madde eklenmek istendiğini belirtti..

Bu durumda DSÖ’nün talimatı üzerine üye devletlerin herhangi bir durumda kapanma, karantina, aşılama, sınırların kapatılması vb. uygulaması gerekecek.

Esther McVey, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

 “DSÖ, adeta devletlerin ulusal egemenliğinin üstüne çıkmaya ve yaptırım gücüne ulaşmaya çalışıyor. DSÖ, devletlere talimat verecek, tüm kapanma ve karantina uygulamalarını belirleyecek. Bu örgütün ana amacı sağlık konusunda tavsiye vermekti. Artık resmen otorite olma yolunda ilerliyor.

Bu oldukça endişe verici bir durum. Dünya Sağlık Örgütü tutarsızlıkla tanınıyor. Üstelik yeterince şeffaf değil. İş birliği ve iletişim önemli ancak işin otoriteye evrilmesi endişe verici.”}

DİLERİZ BİZİM SAĞLIK BAKANLIĞIMIZ DA DSÖ’YÜ, ARKASINDAKİ GÜÇLERİ VE AMACINI KAVRAR DA ORADAN ALACAKLARI TALİMATLARI BİLİMSEL VERİ DİYE MİLLETİMİZE KABUL ETTİRMEYE KALKMAZ.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Mustafa EROLL dedi ki:

    DSÖ ile Türkiye Cumhuriyeti Erdoğan hükümetleri işbirliği anlaşması imzaladılar. Mecliste bu anlaşma onaylandı mı? Onaylanmadı mı Türk milleti bu konuda yeterli bilgiye sahip değildir. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan girişimiyşe öncelikle bu anlaşma fesih edilmelidir. Edilmezse, DSÖ ye yönelik türk halkının yapacağı tepkiler ve eleştirilerin hiçbir etkisi olmayacaktır.