islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Düşen Pakistan Uçağının Düşüş Nedeni Anlaşılamadı

Düşen Pakistan Uçağının Düşüş Nedeni Anlaşılamadı
30 Mayıs 2020 11:56
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Geçen hafta düşen ve 97 kişinin hayatını kaybettiği Pakistan uçağının kaptanı, Karaçi havaalanına inişinde iniş takımını açamayacağını bildirmeden piste yaklaştı. Bir hükümet sözcüsü, uçağın iniş girişimi esnasında üç kez piste çarptığını söyledi. Arama ekipleri, Pakistan Uluslararası Havayolları Airbus A320 kokpit ses kaydedicisi kara kutuyu geçen Cuma günü Karaçi’nin yerleşim bölgesinde bulunan enkazdan kurtarmıştı. Uçak kazasından sadece iki kişi kurtuldu. Doğu Lahor şehrinden gelen PK8303 seferi, ikinci kez iniş girişiminde bulunurken pistte bir milden daha kısa bir mesafede inişe başladı.

Pakistan Sivil Havacılık Bakanı Gulam Server Han gazetecilere verdiği demeçte, Perşembe günü uçağın motorlarının ilk iniş denemesinde üç kez yere dokunduğunu söyledi. Motorları iptal eden ilk iniş girişiminde pist boyunca kazındıktan kısa bir süre sonra, pilot irtifayı koruma konusunda kuleye problemler bildirdi, ardından her iki motorun da işlevsiz olduğunu söyledi. Müfettişlerin motorların normalden daha dik ve daha hızlı bir yaklaşım gibi görünen pist ile temas nedeniyle devre dışı kalıp klamadıklarının incelemeleri bekleniyor. Güvenlik uzmanları, kazaların birçoğunun faktörlerden oluşan bir karışımdan kaynaklanan çökme ve stresten kaynaklanabildiğini, buna neyin neden olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu bildiriyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.