islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5246
EURO
34,7847
ALTIN
2.440,94
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

EBU UBEYDE’DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA MESAJ VAR

EBU UBEYDE’DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA MESAJ VAR
15 Ocak 2024 16:56
A+
A-

Kassam Tugayları’ndan önemli çağrı: Aksa Tufanı harekatının 100. gününde, sözcüleri Ebu Ubeyde tarafından gerçekleştirilen görüntülü konuşmada, dünya Müslümanlarına masum kanların dökülmesine karşı birlik olma çağrısı yapıldı. Ebu Ubeyde, geçtiğimiz 23 Kasım’dan bu yana ilk kez konuşarak, “Yeryüzündeki tüm Müslümanlara çağrımızdır” diyerek, bu mübarek ayda dünyanın tüm mescidlerinde namazlarda kıyam ve kunut duaları okunmasını istedi.

Konuşmasında, “Dökülen masum kanlara karşı gerekli tepkiyi veremeyenler en azından bu mübarek ayda dua edebilir. Mümin kullarına zafer bahşetmesi, zalim suçluları mağlup etmesi ve yok etmesi için âlemlerin Rabbine dualar edilsin” ifadelerini kullanan Ebu Ubeyde, Müslümanların birlik içinde olmalarını vurgulayarak, “Allah, kendisine yardım edenlere yardım eder ve şüphesiz Allah azizdir ve en güçlüdür” şeklinde devam etti.

Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde’nin dünya Müslümanlarına vediği mesaj şöyle:

“Aksa Tufanı harekatının başlangıcından bu yana geçen 100 gün içinde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Ebu Ubeyde, Müslümanları birlik olmaya ve mazlumların yanında yer almaya davet etti. Dünya genelindeki Müslümanların, Ramazan ayında bir araya gelerek dualarını artırması ve zulme karşı mücadelede birlik içinde olmaları gerektiğini vurguladı.

“Cani düşmanın insanlığı mahveden katliamlar gerçekleştirmesinin üzerinden 100 gün geçti. Bu silahlar ile 100 günde İsrail’e ait 1000 askeri aracı kullanılamaz hale getirdik. Cepheden dönen mücahitler, Siyonist askerlerin inancı ve motivasyonu hakkında şok edici ifadeler veriyor. Savaşa nasıl zorla getirildiklerini, korku ve endişeden nasıl ağladıklarını, tüm silah, teçhizat ve devasa korumaya rağmen mücahidlerden kaçıyorlar. Filistinli küçük çocuklara bile alay konusu oldular.

Bilinmesini isterim ki İsrail’i hedef aldığımız mühimmat ve silahların çoğu, Kassam tugayları tarafından yerli imkanlar ile üretildi. Halkımızı tamamen yok etmeye çalışan katliam ve soykırımlara karşı, gücümüzü harekete geçirmekten başka seçeneğimiz yoktu. Eğer yeryüzünde adalet olsaydı, Siyonist İsrail’i silahsızlandırmaya mahkum ederdi.

Siyonist İsrail’in Gazze’de bulunan camilerin neredeyse tamamını yıktığını, iki milyar Müslümana duyurmak görevimizdir. Bu mübarek ayda dünyanın bütün camilerinde kıyam edilsin ve kunut duaları okunsun. Alemlerin rabbine, mü’min kulların zaferi için dualar okunsun.”

MİRATHABER.COM – YOUTUBE