islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

El Aksa çatışmalarında yüzlerce Filistinli yaralandı

İsrail polisi ile El Aksa Camii’nde ve işgal altındaki Doğu Kudüs’ün başka yerlerinde İsrail polisi ile Kudüs konusunda haftalardır süren gerginliklerin yeniden artmasıyla birlikte 150’den fazla Filistinli din adamı yaralandı.

El Aksa çatışmalarında yüzlerce Filistinli yaralandı

İsrail polisi ile El Aksa Camii’nde ve işgal altındaki Doğu Kudüs’ün başka yerlerinde İsrail polisi ile Kudüs konusunda haftalardır süren gerginliklerin yeniden artmasıyla birlikte 150’den fazla Filistinli din adamı yaralandı. 

Mirat Haber Ajansı

İsrail polisi ile El Aksa Camii’nde ve işgal altındaki Doğu Kudüs’ün başka yerlerinde İsrail polisi ile Kudüs konusunda haftalardır süren gerginliklerin yeniden artmasıyla birlikte 150’den fazla Filistinli din adamı yaralandı. Günün erken saatlerinde, Ramazan’ın son Cuma günü camiye on binlerce Filistinli ibadet etmek için gitti. Birçoğu da, Yahudi yerleşimciler tarafından talep edilen İsrail işgali altındaki topraklardaki evlerinden tahliye edilen Filistinlileri desteklemek için protesto etmeye devam etti. Geçen hafta Şeyh Jarrah sakinlerinin yanı sıra Filistinli ve uluslararası dayanışma aktivistleri, zorla yerinden edilme tehdidi altındaki Filistinli aileleri desteklemek için gece nöbetlerine katıldı.

https://www.aljazeera.com/wp-content/uploads/2021/05/000_99H9U6.jpg?w=770&resize=770%2C502

İsrail sınır polisi ve kuvvetleri, son birkaç gün içinde oturma eylemlerine kokarca su, göz yaşartıcı gaz, lastik kaplı mermiler ve şok bombaları kullanarak saldırdı. Düzinelerce Filistinli de tutuklandı. Yerel sakinlere göre, dün gece ata binen askerler Filistinli göstericileri şiddetle dağıtmaya çalıştı. Ayrıca, Kudüs’ün diğer bölgelerinden sakinlerin buraya erişmesini engellemek amacıyla mahalleyi kapattılar ve El Fetih Genel Sekreteri Shadi Mtour da dahil olmak üzere en az altı Filistinliyi gözaltına aldılar. 

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Jarrah mahallesindeki evlerinden zorla tahliye edilen Filistinli aileler dün İsrail Yüksek Mahkemesinin Yahudi yerleşimcilerle evlerinin mülkiyeti konusunda anlaşmaya varma teklifini reddetti. Geçen Pazar, Yüksek Mahkeme ailelere İsrailli Yahudi yerleşimcilerle anlaşmaya varmaları için Perşembe gününe kadar süre verdi. Mahkeme onlardan İsrailli yerleşimcilere evlerinin kirasını şimdiki sahipleri ölünceye kadar ödemelerini ve ardından mülkler mirasçılarına değil yerleşimcilere devredilecekti. Ancak karar, 1967 savaşının ardından Doğu Kudüs’ün işgalini kutlayan İsrail’in Kudüs Günü olan Pazartesi gününe kadar ertelendi. Şu anda Şeyh Jarrah’da yaşayan 38 Filistinli aile var, dördü yakın zamanda tahliye edilirken, üçünün 1 Ağustos’ta çıkarılması bekleniyor.

ETİKETLER: Siyonizm
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.