islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hamas: seçimleri durdurma dış baskıya boyun eğmek

Hamas, dün yaptığı açıklamada, Filistin genel seçimlerinin iptal edilmesi kararının dış baskı altında geldiğini vurguladı.

Hamas: seçimleri durdurma dış baskıya boyun eğmek
30 Nisan 2021 23:15
A+
A-

Hamas, dün yaptığı açıklamada, Filistin genel seçimlerinin iptal edilmesi kararının dış baskı altında geldiğini vurguladı.

Mirat Haber Ajansı

Hamas, dün yaptığı açıklamada, Filistin genel seçimlerinin iptal edilmesi için beklenen açıklamanın dış baskı altında geldiğini vurgulayarak, seçimleri ertelemenin veya iptal etmenin Filistin halkının çıkarlarıyla ilgilenmeyen partilerin dış baskısının bir sonucu olduğuna inandığını söyledi. Hamas’ın açıklamasında, seçimin Filistin halkı için vazgeçilmez bir hak olduğunu ve Filistin toplumu için anayasal ve siyasi bir hak olduğunu sözlerine ekledi. Hiç kimsenin bu temel ulusal haktan feragat edemeyeceğini belirtti.

Hamas, üç aşamalı seçimin, Filistin’in bağımsızlığını kesinleştirmek ve Filistin ulusal yurdunu yeniden yapılandırmak için önemli bir giriş noktası olduğunu belirtti. Hiçbir Filistinli, Kudüs’ü Filistin oylarının dışında bırakmayı kabul etmeyeceğini, ancak bunun da bahane olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti. “Ele alınması gereken mesele, irademizi nasıl empoze edeceğimiz ve Kudüs’te seçimlerin nasıl yapılacağı” diyen hareket, İsrail işgalinin Filistinli gruplar arasındaki bölünmeyi sürdürmek için Kudüs’te seçim yapılmasını veto ettiğini açıkladı. Çeşitli yerel ve İsrail kaynaklarının önceden bildirdiği gibi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Kudüslülerin oy kullanmasına izin vermeyi reddetmesi bahanesiyle Filistin seçimlerinin iptalini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.