islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

El-Hayya: Kudüs ve Aksa’ya Yönelik Saldırıları Kabul Etmiyoruz!

El-Hayya: Kudüs ve Aksa’ya Yönelik Saldırıları Kabul Etmiyoruz!
17 Haziran 2022 10:00
A+
A-

Hamas’ın Arap ve Müslüman İlişkileri Dairesi başkanı Halil el-Hayya, İsrail işgalinin işgal altındaki Kudüs’ü Yahudileştirmek ve Filistin nüfusunu yerinden etmek için çok ileri gittiğini, İsrailli yerleşimcilerin ve yasadışı yerleşim mahallelerinin varlığını artırdığını söyledi

Pazar günü geç saatlerde El-Aksa televizyon kanalına verdiği röportajda el-Hayya, Arap ve Müslüman dünyasını Kudüs’ü ve El-Aksa Camisini mümkün olan her şekilde korumaya çağırdı.

El-Hayya, İsrail işgal hükümetinin Filistin halkına yönelik saldırganlığını yurt içinde ve yurt dışında sürdürerek iç krizini dışa aktarmaya çalıştığını ve Kudüs’teki yerleşim ve Yahudileştirme planlarına devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İsrail İşgali İle İşbirliği

El-Hayya, İsrail işgali ile güvenlik işbirliğini ve Filistin Yönetimi (PA) güvenlik hizmetleri tarafından siyasi tutuklamaları ve özgürlüklere yönelik baskıları kınadı. Üst düzey Hamas yetkilisi, siyasi çözüme ulaşma umutlarının ortadan kalktığını vurgulayarak Pa’yı İsrail işgaliyle müzakerelere güvenmemeye çağırdı.

El-Hayya, Filistin halkının kurumlarını demokratik bir süreçle yeniden inşa etmek istediğini açıkladı. 1948’de işgal altındaki Filistin topraklarındaki Filistinli vatandaşları, ulusal kimliklerine ve topraklarına bağlı kaldıkları için selamladı.

İsrail İşgali Ve Arap Bölgesi

İsrail işgalinin çözüm ve Yahudileştirme planlarına devam etmek ve Filistin halkına karşı saldırganlığını sürdürmek için normalleşmeden yararlandığını belirten El-Hayya, İsrail işgalinin Arap bölgesi ve güvenliği ve istikrarı için tehdit oluşturduğunu yineledi. İsrail’in Suriye’ye yönelik son saldırısını kınayan el-Hayya, ülkeye barış ve istikrarın geleceğini diledi.

Dış ilişkiler

“Hamas Türkiye’ye ve yasalarına saygı duyuyor.” diyen El Hayya, hareketi ile Türkiye arasındaki bağların karşılıklı saygı ve ortak çıkarlara dayandığını da sözlerine ekledi.

El Hayya, Türkiye’nin ülkedeki Hamas’a sıkı kısıtlamalar getirdiği iddiasıyla basında çıkan haberleri yalanladı. İsrail’in Arap bölgesindeki saldırganlığına tepki olarak el Hayya, İsrail işgaliyle ilişkilerini normalleştiren Arap devletlerini bu hamleye geri adım atmaya çağırdı.

Hamas ve Filistinli Gruplar

El-Hayya, Filistinli gruplar arasındaki ortak eylemin etkili olduğu kanıtlandığını göstererek, hareketinin tüm Filistinli kesimlerle iyi ilişkiler sürdürdüğünü belirtti. Hamas, Filistinli grupların Filistin halkının karşılaştığı tüm zorlukları ele almaları için ulusal ve birleşik bir ortam yaratmak için çalışıyor.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.