islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ermenistan’ın Karabağ’dan Tamamen Vazgeçmesi Taktik mi?

Ermenistan’ın Karabağ’dan Tamamen Vazgeçmesi Taktik mi?

Mirat Haber Ajansı

Bu sabah çok erken saatlerde Rusya’nın girişimiyle yapılan barış anlaşmasının anahatları ortaya çıkarken daha önceki üç ateşkesin Ermenistan tarafından bozulması ve askeri durumun zaten Azerbaycan’dan yana olması, boyun eğmenin taktik amaçla yapılıp yaılmadığı sorusunu da gündeme getirmekte. Azerbaycan’ın bir Rus helikopterini hem de Ermenistan toprakları üzerinde dün akşam füzeyle vurmasının ardından gelişen olaylarda, önce Bakü Moskova’dan özür dilemiş ve tazminat vermeyi teklif etmiş, ardından Rusya Türkiye ile aynı düşünmediğini ve barışın hızla yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtmişti. Paşinyan yönetimi ve siyasi müttefikleri ise gece iyice artan bir gösterici baskısı altına girmeye başlamışlardı.

Sabah erken saatlerde Paşinyan’ın Ermenistan’ın Karabağ bölgesi de dahil olmak üzere işgal altındaki bütün Azeri topraklarını terk edeceği taahhüdü geldiğinde ve bu açıklandığında Erivan’da bir ayaklanma başladı, göstericiler meclise yöneldi, Meclis Başkanı’na kalabalık tarafından meydan dayağı atıldı. Ermenistan başbakanı bu gelişmelerin ardından resmi açıklamasını yaptıktan sonra emniyeti için Rusya topraklarına uçtuğu belirtilmekte. Azerbaycan ordusu, Türk danışmanlar ve teknolojilerini de kullnarak, beklenmedik başarıda bir operasyonla kısa sürede çok dağlık bir arazide, rayon merkezi Hankendi’nin haricinde en önemli noktaları bir bir ele geçirmişti. Hankendine sadece birkaç kilometre mesafedeki birliklerin kenti almasına karşı bu zorunlu yenilgi kabulünün yapıldığı da gelen yorumlar arasında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.