islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5196
EURO
34,8612
ALTIN
2.423,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

EVLİLİK YAŞI

EVLİLİK YAŞI

23 yaşımda Ankara Ünv. Tıp fakültesini bitirdim. Lise 3 yıl, 6 yaşında okula başlamak ve sadece tıp fakültesinde 7 ay staj tekrarı sonrasında 24 yaşımda hekim olarak göreve başlamıştım.

Beni başörtülü olduğum için 3 kez sözlü sınavda bırakan hocam içimdeki TUS (tıpta uzmanlık sınavını ) kazanma şevkimi bildiği için 23 yaşımı yoğun tıp derslerimi tekrar ederek geçirdim. Sonra Rabbim’e el açarak “ Ya Rabbi ilmi gayretimle TUS’ını çok yüksek puanla kazanmayı bana nasip ettin. Şimdi senden dileğim benim ilmi çalışmalarımı, inancımı, evlat yetiştirmedeki azmimi destekleyecek erkeği kötülüklerden muhafaza eyle ve tez vakitte karşıma çıkar. derdim.

Eşimle birlikte sadece 15 gün Yozgat/Yerköy sağlık ocağında birlikte çalıştık. Necip Fazıl Kısakürek’in  “Düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın.” Mısraları hayatımda gerçekleşti. Beni bırakan hoca sayesinde önce çocuk hastalıkları asistanlığım ardından kadın doğum ihtisasımı tamamladım. Eşimi destekledim ve 1 yıl sonra TUS’u kazanması  ona da nasip oldu. 1 yıl para kazandığımız paramızı biriktirip evlendik.  Evlendiğimizde ikimizde 25 yaşımızda idik. 26 yaşımda anne oldum. Allah bir kayıpla sonuçlanan hamileliğim haricinde bize 2 kız, 2 erkek evlat bahşetti.

27 yıllık evlilikte kariyer kaybettirdiler, haksızlıklar oldu ama Rabbimiz eşime profesör olmak yanında bölüm başkanı olarak genç tıpçıları, genç acil uzmanlarımızı yetiştirmeyi nasip etti. Bana gelirsek en iyi üniversitelerde hoca olabilecek gayret ve kapasitede iken başörtümden vazgeçmememden dolayı ailelerimize serbest çalışarak  hizmet yolunu seçtim. Kadim Türk-İslam ailesini, neslini korumak için cinsel sağlık eğitimlerimi ve aile danışmanlığımı kadın doğum hekimliğime ekledim. 27 yıllık evliliğimizde para kazandık, para kaybettik, hasta olduk, sıhhat bulduk; hastalarımız ve dostlarımız hep gülen yüzümüzü gördüler, hep başkalarını kendi nefsimize tercih ettik.

“İçinizde en hayırlınız başkaları için en hayırlı olandır, ilim öğrenmek ve öğretmek en kutlu makamdır, prensipleri ile yaşamaya çalışan, eksiği ve hataları ile iki mümin insan.

Ötelemeyin sevgili gençler, asla ötelemeyin! Aşkı, sevdayı, cinsel hayatınızı, evliliği, anne baba olmayı asla ileriye ötelemeyiniz. Beni benim gibi Ankara Tıbbı bitiren hekim abim okuttu. Okul bitmeden evlenmek ayıp karşılanırdı. Samimiyetle söylüyorum ki;

 Eşimle 19 yaşımda evlenip bir evladımın daha olmasını çok isterdim. Hatta 41 yaşımda dünyaya gelen Hamzacıkla beraber 43 yaşımda tekrar doğum yapmış olsaydım dediğim çok olmuştur. Hamileliklerim çok ızdıraplı geçtiği halde anneliği hep sevdim. Doğurttuğum bebişleri evladım sayarak çok sevdim ve dua ettim. Gençleri sevdim, seviyorum ve onlar için çabalıyorum. Evlenmek, anne olmak benim ilmi gayretimi hiç eksiltmedi sadece bebeklerimin ilk 2,3 yaşlarında kesintiler oldu.

Gençlerimizin, sevdikleri ile aşk dolu, doyumlu cinsel hayat sürdürdükleri mutlu evlilik yaşamalarını  gönülden istiyorum. Ailelerimizin maddi imkanı var ise erkek evlatlarını evlenmeye teşvik etmelidirler. Bizim gibi kız ailelerinin işi çok ama çok daha zor. Çünkü gerçekten iman, ihlas, denklik, yeterlilik ve güzel ahlak vasıflarına haiz bir genç bulmak çok zor; bulsanız teklif etmeniz çok daha zor. Evliliği kolaylaştıralım deseniz bu seferde insanlar inanın kadir kıymet bilmiyorlar.

EVLİLİK, EVLİLİĞİN DEĞERİNİ VE ANLAMINI BİLEN KIZ VE ERKEK ARASINDA YAPILMALIDIR.

Gayrimeşru cinsel ilişkilere bulaşmamış erkek kaç tane kaldı? Onları da donanımlı eli ekmek tutar hale getirebiliyor muyuz? Sevgili  genç kızlarımız; Size seslenmek istiyorum.

Kariyer yapmalıyım, yüksek lisans eğitimim, doktoram bitmeli gibi gerekçelerle evliliği geciktirmeyiniz. Düğün hazırlıklarımız  tam olmalı diyerek sevdiğiniz adamla buluşmayı ötelemek inanın çok hızlı ve sıkıntılı geçen dünya hayatı için gereksiz kayıplara yol açmaktadır.  Kariyer de para da bir şekilde oluyor lakin sağlık, mutluluk, huzur her zaman nasip olmuyor. Size gerçekten ahlakından emin olduğunuz bir genç yakınlık duymuş ise onu basit dünyevi gerekçelerle geri çevirmeyiniz.

AŞK ÇOK GÜZELDİR, EVLİLİK DAHA DA GÜZELDİR ..
18 yaşa gelmiş her genç milletvekili olabiliyorsa pekala da evlilik sorumluluğunu da alabilir, evlenebilir. 
Op. Dr. Ünzile GİRİŞGİN
Yorumlar
  1. Şaban Doğan dedi ki:

    Popüler kültürün etkisi altında yetişen gençlerimize yol gösteren bir yazı olmuş sayın hocam! Kaleminize yüreğinize sağlık