islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Türk Mukavemet Teşkilatı’na Dil Uzatan Ayşenur Arslan’a Tepki Yağıyor!

Türk Mukavemet Teşkilatı’na Dil Uzatan Ayşenur Arslan’a Tepki Yağıyor!
10 Şubat 2022 09:52
A+
A-

Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’nı hedef alan Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan’a tepki çığ gibi büyüyor. Konuyla ilgili harekete geçen RTÜK skandal sözlerle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı için “Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu” dedi.

ÖMER ÇELİK’TEN AYŞENUR ARSLAN’A SERT TEPKİ 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı’nı (TMT) hedef alan ‘illegal ve suikastçı bir örgüt’ sözlerine sert şekilde tepki gösterdi. TMT’nin, EOKA’ya karşı şanlı direnişin odağı olduğunu vurgulayan Çelik, “EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır.” dedi. Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü’nün katliam şebekesi olan EOKA’ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır…

‘Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz.’ diyerek, katliam şebekesi EOKA’ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren Cumhurbaşkanımızın her fırsatta altını çizdiği gibi, Kıbrıs Türkü asla yalnız değildir ve yalnız kalmayacaktır. Bağımsız ve hür yaşayacaktır. EOKA adlı katliam şebekesi ve diğerleri, Kıbrıs Türkü’nün direniş iradesi karşısında her zaman yenilecektir.”

MHP’Lİ KARAKAYA’DAN SERT TEPKİ: YAZIKLAR OLSUN 

Arslan’ın sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya tepki gösterdi.Karakaya yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Ayşenur Aslan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımlamıştır. TMT, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonudur İhanetin geldiği noktaya bakın! Yazıklar olsun! Türk Milleti adına program sunucu ve Halk TV’den özür ve düzeltme bekliyoruz. Derhal”

RTÜK: İNCELEME BAŞLATILDI 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Halk TV’deki Ayşenur Arslan’ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.