islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5893
EURO
34,8218
ALTIN
2.415,55
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

EY SİYASİLER, EY DİYANET, EY ODALAR-BAROLAR -SENDİKALAR, EY SİVİL ÖRGÜTLER…! BU ÜLKE BİZİM DEĞİL Mİ?

EY SİYASİLER, EY DİYANET, EY ODALAR-BAROLAR -SENDİKALAR, EY SİVİL ÖRGÜTLER…! BU ÜLKE BİZİM DEĞİL Mİ?
9 Aralık 2021 16:50
A+
A-

Çok çok uzun yıllardan beri borca dayalı para sistemi ve faize dayalı ekonomi düzeni ile milletimizin kanı emiliyor. Zalim bankacılık düzeni, hiçbir karşılığı olmaksızın ürettiği kaydi paralarla milletimizin anasını ağlatıyor.

Niçin milletimizin ürettiği zenginlik, işçimize, memurumuza, çiftçimize ve hatta işverenimize verilmez de yerli ve yabancı emperyalistlere peşkeş çekilir?

Devletin ve özel sektörün verdiği faizler milletimize… dağıtılsa fakirlik biter, milletin yüzü güler. Allah’ın rızasına ve yardımına erilir.

Gafletimiz yüzünden bu zalim düzen devam ediyor. Fakirlik ve sefalet kokan asgari ücret için yaptığımız çalışmayı kan emici para ve faiz düzeninde yapsak ya. Ya HÛ işgal altında mıyız ?

Çok iyi bilmeliyiz ki para sistemi değişmedikçe faizleri düşürmekle problem çözülmez. Kaldı ki faizi düşürmek değil kaldırmak gerekir. Şimdiler de yapılana henüz faizi düşürmek bile denilemez.

Bu sömürü düzeninden iktidar da, muhalefet de ve sivil örgütlerimiz de sorumludur.

Cumhurbaşkanımız da günahkârdır ve suçludur. Böyle olmakla birlikte yılların gafletinden sonra Cumhurbaşkanımız silkindi. Yetersiz de olsa faizle mücadele bayrağını açtı. Bizim de ona yardım etmemiz, destek vermemiz gerekmez mi?

Sömürücülerine tapar batıcı ve batılperestleri anladık da…

Ey Siyasiler, Ey Diyanet , Ey İlahiyat, Ey Odalar-Barolar, Ey Sendikalar, Ey Sivil Örgütler…Ey Medya, Ey Müslümanlar!

Hiç mi din ve millet gayretiniz kalmadı?

Ekonomik zulmü engellemek için kimi ve neyi bekliyoruz?

Temsilcilerimizle bir araya gelerek basın toplantıları yapamaz mıyız? Milletimizi uyarmak için ilmî toplantılar ve medya programları düzenleyemez miyiz? Cumhurbaşkanlığına destek ziyaretine gidemez miyiz?

Tercih edeceğimiz bir başka yolla yardımcı olamaz mıyız?

Ve ey bankalaşarak zalimleşen Finans Kurumları? Nerede faizle mücadeleniz? Kurumsal Birliğiniz olsun, niçin mücadele içerikli reklamlar vermiyor ve faiz zulmünü dile getirmiyor? Sizin de dil şeytanlardan olmanız  reva mı? İslam’ı sömürme değil mi?

Biz bu uyarımızla AKP veya Cumhurbaşkanımızın şahsına destek çağrısında bulunmuyoruz. Böylesi aşağılık bir amaçla hareket etmekten Allah’a sığınırız.

Bu çağrımız, yalnızca borca dayalı para sistemine ve faize dayalı ekonomi düzenine karşıtlığa münhasırdır.

ALİ RIZA DEMİRCAN