islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ezanın Mazlumlarını Rahmetle Anıyoruz

Yasak döneminde ezanımızı Allahü Ekber şeklinde başlayarak okuduğu için tevkif edilen ve işkenceye uğratılan bütün ölmüşlerimizi rahmetle anıyoruz.

Ezanın Mazlumlarını Rahmetle Anıyoruz

Osmanlı’nın son döneminde başlayan batılılaşma maceramız, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında boyutlanmış, İslâm karşıtı bir yapılanmanın temelleri atılmıştır. Bu arada ana kutsallarımızdan biri olan Ezanımıza da saygısızca el atılmıştır.

Atatürk’ün emriyle ilk Türkce ezan 30 Ocak 1932 tarihinde okutulmuş ve milletimize rağmen sürdürülen bu azim suç ve günah 18 yıl devam etmiştir.

Milletimizin Demokrat Partiyi iktidara getirmesinin hemen sonrasında 16 Haziran 1950 de Türkiye Büyük Meclisi’nde çıkarılan bir kanunla Ezan aslî şekline döndürülmüştür.

Milletimiz, orijinal ve evrensel şekliye okunmaya başlanan ezanını göz yaşları içinde okumaya ve dinlemeye başlamıştır.

Yasak döneminde ezanımızı Allahü Ekber şeklinde başlayarak okuduğu için tevkif edilen ve işkenceye uğratılan bütün ölmüşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yapılan maddi ve manevi işkencelerin faillerini Allah’a havale ediyoruz.

Bu vesileyle Ali Rıza Demircan hocamızın Ezanla ilgili makalesini sunuyoruz. Linkten ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.