islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4376
EURO
34,7889
ALTIN
2.448,85
BIST
9.933,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Faizci Ekonomist Yazarlara Hodri Meydan

Faizci Ekonomist Yazarlara Hodri Meydan
16 Ağustos 2018 09:32
A+
A-

Faize fiyat dışında siyasi veya ekonomik manalar yüklemek kör ideoloji ve dini rant çabasıdır. ‘’Bu sözler 15 Ağustos Para Analiz yazarı Atilla Yeşilada’ya ait. Daha önce kendisine eleştirel bir yazı kaleme almış, kendi kurgusal kabulleri içerisinde cevap vermiştim. IMF’in Türkiye davetçisi Atilla Yeşilada, You Tube’da; Merkez Bankasının faizleri arttırmadığı için, döviz kurunun yükseldiğini, bununda kanuni suç işlemekle, konuya ilişkin etkin karar odaklarının yargılanabileceğini ima etmişti.

Atilla Yeşilada ve o eksende inanıp düşünenler, ekonomide faizci bir dünya görüşünü benimseyip buna iman etmiş olabilirler. Bunu tercih etmeleri onların özgür inanç tercihleri ile ilgilidir.

Ancak faizci bir kafa yapısının iman ettiği ekonomik kuramları red eden, bu kuramların milleti ve devleti sömüren bir düzenek olduğunu, durumun açık aleni bugün ortada olan sonuçlarını gösteren, mutlaka bu sistemin lağvedilmesi gerektiğine inanan bizimde dahil olduğumuz ekonomistlerde var.

Bu bir tercihtir. Bize göre Allah faizi yasaklarken, ekonomiyi bildiğine inandığımız için, bu yasaklanmanın haklı olumsuz sonuçlarını da gördüğümüz için, dünya görüş tercihimizi bu yönde yaptık.

Atilla Yeşilada gibi düşünen, faizci ekonomik düzeneği benimseyenler; bu işleri Allah’ın bilmediğini, ayetinde bunu yasaklamasının yersiz olduğunu, 1400 yıl önce inmiş bir Kur’an’ın, günümüz insanının ihtiyaçlarını karşılayamayacağını, dolayısı ile faizi yasaklayan ayetlerin hükümsüz olduğuna iman edebilirler. Ancak buna iman etmeyen Türk toplumunu buna zorlayamaz ve sistemsel olarak da uygulanamaz.(!)

Dönüp yaşanan duruma baktığımızda, milletimize uygulanan düzen; faiz yasağı ayetlerini dini rantçı tanımlaması kapsamında gören Atilla Yeşilada’nın inancı ekonomiye hakim.Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kur baskısına direnerek faizlerin arttırılmasını engellemesi, kur faiz ikizi içinde milleti sömürecek olanlara karşı durması, Atilla Yeşilada efendiyi çok ciddi rahatsız etti. Başkan eğer faizleri yükseltseydi, IMF çağırıp, sıkı maliye politikaları ile milleti sık boğaz etseydi, demeyin faizci kalemlerin ve faizden beslenen kan emicilerin keyfine.

Türkiye’de iki tip ekonomist var. Faizciler ve faize karşı olanlar. Şimdi ben buradan faizi red edenlerin tarafında olarak bir davet yapıyorum; Atilla Yeşilada’nın şahsında kendisi de dahil olmak üzere; faizsiz olmaz diyen, faizli bir ekonomik yapının olması zorunludur diyen, faizsiz sermaye birikiminin mümkün olmayacağını, finans sistemi faizsiz olamaz diyen herkesi, halkın önünde TV ekranlarında önü açık bir programa davet ediyorum.

Öyle ayakları yere basmayan, milletin aleyhinde, faizci küresel finansın lehinde önerilerinizi buyurun savunun. Eğer yazdıklarınızı milletin önünde savunacak kadar yüreğiniz varsa milletin önüne çıkalım. Sizin söylediklerinizle bizim söylediklerimizi milletimiz değerlendirsin. Bu milletin aleyhinde önerilerde bulunan, bir yerlere bağımlı kimin olduğuna milletimiz karar versin.

Bakalım kör ideoloji, rantçı kim miş görelim. Hodri meydan.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.