islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3398
EURO
34,8605
ALTIN
2.384,60
BIST
10.264,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Filistin Bayrağına Saldıran Yerleşimci Patlayıcıyla Yaralandı

Filistin Bayrağına Saldıran Yerleşimci Patlayıcıyla Yaralandı
22 Nisan 2024 13:00
A+
A-

Batı Şeria’da Filistin Bayrağına Saldıran Yerleşimci Patlayıcıyla Yaralandı

Batı Şeria’da yaşanan çarpıcı bir olay, işgal altındaki bölgede tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Filistin bayrağına saldıran bir yasa dışı Yahudi yerleşimcinin, yol kenarına tuzaklanmış patlayıcı ile yaralanmasının görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, Ramallah yakınlarında meydana gelen olayda, silahlı bir yasa dışı Yahudi yerleşimci, yol kenarındaki Filistin bayrağını tekmelemeye başladı. Ancak, bayrağı indirmek için adım attığı anda tuzaklanmış bir patlayıcının infilak etmesiyle yerleşimci yaralanmaktan kurtulamadı.

Sağlık ekiplerinin verdiği bilgilere göre, yasa dışı yerleşim bölgesinde yaşayan bu kişi, hafif yaralarla kurtuldu ve olay yerinde tedavi edildi. Ancak, yaşanan bu olay, Batı Şeria’da süregelen gerilimi ve şiddeti bir kez daha gözler önüne serdi.

Son günlerde Batı Şeria’da yaşanan olaylar, bölgedeki tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. 14 yaşındaki bir Yahudi yerleşimci çocuğun kaybolması ve sonrasında ölü bulunmasıyla başlayan olaylar, silahlı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik artan şiddetiyle devam etti.

HABER YORUM

Filistin Toprakları Üzerindeki Hüzünlü Hikaye: Yahudi Yerleşimcilerin Zulmü

Unutmayalım ki, Toprağın kokusuyla dolu olan o büyülü köşeler, yıllar boyu Filistinlilerin gözlerinde umut ışığı oldu. 

Evleri ve toprakları, yüzyıllardır miras olarak aktarılan Filistinli kardeşlerimizin toprakları, şimdi birer birer ellerinden kayıp gidiyor. Yahudi yerleşimciler, İsrail askerlerinin koruması altında, bu toprakları gasp ediyor, evleri işgal ediyor ve Filistinlileri kendi topraklarından sürüyor.

Aslında bu zulüm 1948 yılından bu yana devam ediyor.

Bu zorbalık ve haksızlık, sadece birkaç kilometre uzaklıkta değil, tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşiyor. Evinden ve toprağından sürülen Filistinli ailelerin çığlıkları 6 aydır gök kubbeyi inletirken, ülkeleri yönetenler maalesef bu çığlıklara sessiz kalıyor…

Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı bu hüzün ve çaresizlik ise tüm dünya insanlığının yüreklerini  paramparça ediyor.

Filistinli çocuklar, göz yaşları içinde, ellerinden alınan evlerini ve topraklarını geri almanın hayalini kuruyorlar….

Evlerinden zorla çıkarılan ve göç etmeye zorlanan kadınlar, çocuklar ve yaşlıların dilinde, tevekkülün sembolü haline gelmiş olan o ayet okunuyor:

Hasbünallahü ve nimel vekil, “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir”

Bu zulüm ve haksızlık, sadece Filistin topraklarında değil fFilistinlilerin değil, tüm insanlığın vicdanını da derinden yaralamaya devam ediyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM