islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5187
EURO
34,9172
ALTIN
2.436,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Fransa, hava yolculuğu için dijital sağlık pasaportu başlattı

Fransa, hava yolculuğu için dijital sağlık pasaportu başlattı
21 Nisan 2021 15:46
A+
A-

Fransa, bu hafta deneysel bir dijital sağlık geçişi başlattı ve korona virüs testi negatif olanlar veya iyileşenler için hava yolculuğuna izin veren ilk Avrupa ülkesi oldu.

Mirat Haber Ajansı

Fransa, bu hafta deneysel bir dijital sağlık geçişi başlattı ve korona virüs testi negatif olanlar veya iyileşenler için hava yolculuğuna izin veren ilk Avrupa ülkesi oldu. Notebook adlı özellik Pazartesi günü hükümetin TousAntiCovid uygulamasında tanıtıldı. Kullanıcıların, test sonuç formundaki bir QR kodunu tarayarak antijen veya PCR testleri yüklemelerine izin veriyor. Mayıs ayının sonundan itibaren Air France ve Air Corsica uçuşlarında Korsika’ya ve denizaşırı bölgelere sınırlı hava yolculuğu için olumsuz bir test sonucu kullanılabilir. Yetkililer, uygulamanın müzik konserleri, festivaller, ticaret fuarları gibi halka açık kitlesel etkinliklere girişler için kullanılmasına izin verme olasılığını tartışıyor, ancak barlara veya restoranlara giriş için kullanımını reddetti.

Dijital ve Telekomünikasyon Devlet Bakanı Cedric O, sahte kağıt sertifikalarının kapsamı olmadığı için bu sistemin daha güvenli olduğunu belirtti. Bakan, bunun basit ve havaalanında kolayca gösterilebileceğini de sözlerine ekledi. Bu özellik zorunlu değildir ve yolcular, uçakla seyahat için test sonuçlarını kağıt üzerinde de taşıyabilir. Ancak uygulama, Avrupa’da hava yolculuğu için geçerli olmayacak. Deney, büyük olasılıkla, salgın sırasında AB içindeki hareketler için 17 Haziran’da başlatılması beklenen Avrupa Birliği’nin Dijital Yeşil Sertifikası için bir model olarak genişletilecek. Fransız uygulaması gibi, virüsten kurtulanlar için üç tür sertifika, aşı sertifikası, test sertifikası (NAAT / RT-PCR testi veya hızlı antijen testi) ve sertifikaları da kapsayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.