islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5548
EURO
34,8355
ALTIN
2.431,60
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Fransa’da yeni güvenlik yasasına karşı gösterilere orantısız polis müdahalesi

Fransa’da yeni güvenlik yasasına karşı gösterilere orantısız polis müdahalesi

Mirat Haber Ajansı

Paris’te, meclise sunulan ülkeyi polis devletine dönüştüren bir güvenlik yasasına karşı on binlerce kişinin sokaklara çıkmasıyla şiddetli çatışmalar patlak verdi. Geçen hafta polis memurlarının siyahi bir adamı dövdüğünü ve ırkçı olarak taciz ettiğini gösteren bir videonun yayından sonra gerginlikler zaten üst noktadaydı. Polis, hafta sonunda Fransa merkez bankasını ateşe veren ve kaldırım taşları atan kabadayı protestocuları dağıtmak için tekrar tekrar göz yaşartıcı gaz kullanmıştı. İçişleri bakanlığı, Paris’te yaklaşık 46 bin ve ülke çapında toplam 133 bin kişinin yürüdüğünü söyledi. Protesto organizatörleri ise bu sayının yanlış olduğunu, 200.000’i başkentte olmak üzere ülke çapında 500.000 kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron siyahi müzik yapımcısı Michel Zecler’in geçen hafta sonu Paris’te polis memurları tarafından dövülmesinin görüntülerinin utanç verici olduğunu itiraf etti. Olay, polis teşkilatında iddia edilen sistemik ırkçılıkla ilgili endişeleri artırdı. Protestocular Cumhuriyet Meydanı’ndan yakındaki Bastil Meydanı’na yürürken, “Her yerde polis var, adalet hiçbir yerde yok” ve “polis devleti” ve “dövülürken gülümseyin” sloganları arasında yer aldı. Siyahi veya Arap vatandaşlara kötü muamele nedeniyle polis memurlarına karşı açılan bir dizi yüksek profilli dava, kurumsallaşmış ırkçılık suçlamalarına yol açtı. Polis gücü, ihlallerin tecrit edilmiş kişilerin suçu olduğu konusunda ısrar etti. Zecler’ın dövülmesine karışan dört polis memurundan üçü, ırkçı şiddet kullanmaktan soruşturuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.