islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5258
EURO
34,7745
ALTIN
2.493,08
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Fransız Filozof: Batı Medeniyeti Yakında Yok Olacak

Fransız Filozof: Batı Medeniyeti Yakında Yok Olacak
25 Kasım 2022 09:00
A+
A-

Fransız düşünür ve filozof Michel Onfray, Batı medeniyetinin yavaş bir ölüm sürecine girdiğini ve yakında yok olacağını anlattığı yeni kitabı “Çöküş”ü yayınladıktan sonra Fransa’da tartışmalar ortaya çıktı.

Onfray yeni kitabında, Batı medeniyetinin sürekli düşüşte olduğunu söyledi. Yazar, bu konuyla ilgili fikirlerini yazdığı makalelerde ve verdiği röportajlarda sık sık dile getirdi ve Avrupa’nın hızla kan kaybettiğini ifade etti.

Ünlü filozof, Batılı insanın yaşamının modern hayatın içine gömüldüğüne dikkat çekti ve bu durumun Batı’nın kendisi ile gerçeklik arasında bir mesafe bırakmadığına, yaşadığı hayata eleştirel bir gözle bakmayı engellediğine ve bütünsel bir görüşten mahrum bıraktığına işaret etti.

Filozof Batılıların, medeniyetlerinin yok olma yolunda olduğunu kabul etmek istemediklerini ve sona yaklaşma belirtilerini görmezden geldiğini ifade etti. Filozof Onfray, medeniyetin üretmeye ve yenilik yapmaya devam ettiği sürece hayatta kaldığını ve Batı medeniyetinin her bakımdan yaratıcı ve üretken olduğunu açıkladı.

Onfray, tıpkı İbn Haldun gibi medeniyetlerin doğduğuna, büyüdüğüne, yaşadığına ve doruk noktasına ulaştığına, sonra zayıflayıp çökerek yok olduğuna ve yerini yeni bir medeniyete bıraktığına inandığını dile getirdi.

Çeviri: Tuğba Hamarat

Kaynak: Vatan

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.