islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Fransız Sahilinde Boğulan Sudanlı Mülteci

Fransız Sahilinde Boğulan Sudanlı Mülteci

Mirat Haber Ajansı

Cesedi Fransa’da karaya vuran Sudanlı mültecinin Abdülfettah Hamdullah olduğu tespit edildi. 28 yaşındakı genç, arkadaşıyla kürek kullanarak bir sandalla İngiltere’ye doğru yola çıktı. Hamdullah’ın adı ve yaşı daha sonra vücudunda belgeler bulduktan sonra Fransız yetkililer tarafından açıklandı. Libya’da yaşayan ağabeyi El-Fatih Hamdullah medyaya yaptığı açıklamada, Fransızların göçmenlik başvurusunu reddettiklerini ve İngiltere’ye gitmeye karar verdiğini söyledi. Kardeşi, son üç yıldır Fransa’da yaşadığını ve yaşadığımız dehşetten daha iyi bir yaşamı hak ettiğini ama olanların olduğunu söyledi.

Hamdullah’ın cesedi Çarşamba sabahı, acı yolculuğa çıktıktan saatler sonra bir Fransız sahilinde bulundu. İngiltere ve Fransa, son zamanlarda mülteci geçişlerinde anlaşmazlıklar yaşadı, İngiltere, Fransa’nın mülteci botlarını durdurmak için daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi. Fransa, İngiltere’nin İngiliz topraklarında sığınma taleplerinde bulunulmasında ısrar eden politikasının, göçmenleri tehlikeli yolculuklar yapmaya teşvik ettiğini savunuyor. Hamdullah’ın cesedi, İngiltere’nin Dover şehrine günlük geçişler yapan büyük bir feribot limanı olan Kale’de bir plajda bulundu. Manş Denizi’ni geçmek yaklaşık iki saat sürüyor ve birçok mülteci, her iki yönde de küçük gemilerle riskli bir yolculuk yapabiliyor. İngiltere ve Fransa yolculuğu caydırmak için bir plan üzerinde çalışıyor. Sadece bu yıl Fransız hükümeti tarafından binden fazla insanın geçişi durduruldu. Buna rağmen, bu yıl Manş’ı geçtikten sonra şu ana kadar Birleşik Krallık’a 4.100 mülteci ayak bastı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.