islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5415
EURO
34,8110
ALTIN
2.444,86
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Biden’a Filistin Protestosu

Biden’a Filistin Protestosu
24 Ocak 2024 14:33
A+
A-

Biden’a Filistin Protestosu

 

ABD Başkanı Joe Biden’ın Virginia, Manassas’ta düzenlediği seçim toplantısı, Filistin destekçisi göstericilerin sert protestolarıyla kesintiye uğradı. Göstericiler, “Soykırımı fonlamayı durdurun” sloganlarıyla Biden’ın konuşmasını defalarca bölerek, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki eylemlerine dikkat çekti. ABD Başkanı Joe Biden’ın Virginia’daki seçim toplantısı, Filistin destekçisi göstericilerin protestolarıyla kesildi. “Soykırımı fonlamayı durdurun” sloganları, Biden’ın konuşmasını defalarca böldü.

Biden, ön seçim kampanyası kapsamında ziyaret ettiği Manassas bölgesinde, İsrail’in Gazze politikalarını desteklemekle suçlandı. Ayrıca Filistin destekçisi göstericiler, Biden’ın konuşmasını 9-10 kez keserek, İsrail’e yapılan mali desteklerin sonlandırılmasını talep etti. Göstericiler, daha sonra salon görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı. Ancak ayrılırken de Filistin lehine sloganlar atmaya devam etti.

Protestolar Konuşmayı Böldü 

Biden, Manassas’taki konuşmasında, İsrail’in Gazze politikasını desteklemekle suçlandı. Filistin destekçisi göstericiler, 9-10 kez “soykırımı fonlamayı durdurun” diyerek konuşmayı kesti. Göstericiler, salon dışına çıkarıldıklarında da Filistin lehine slogan atmaya devam etti.

Dışarıda da Protestolar Sürdü

Biden’ın kampanyasını dışarıda protesto edenler, İsrail’in Gazze’deki eylemlerini eleştirdi. Hylton Gösteri Sanatları Merkezi’nin karşısında toplanan grup, “Soykırımcı Joe, ellerin kanlı” yazılı dövizler taşıdı. Protestocular, oyuncak bebekler ve kan renginde sıvılarla mesajlarını vurguladı.

Aktivistler, Biden’ı dinlemeye gelenleri Filistin bayraklarıyla karşıladı. Ayrıca, ABD’nin İsrail’e yardımlarının durdurulması gerektiğini belirten bir pankart açtılar. Biden’a Filistin protestosu, Demokrat Partiye oy vermeme tehdidiyle son buldu.

HABER YORUM

Siyonist ve katil İsrail’in ABD ve Batı ülkeleri tarafından desteklenmesi, buna bağlı olarak dünyada tepkiler almaya devam ediyor. Bu tepkileri, elbette yerinde ve haklı bir tepki olarak görüyoruz.

“Zulüm ile abad olunamayacağını” bu satırlarda defalarca dile getirmeye çalıştık. Zulmü yapan kadar onu destekleyen ya da ses çıkarmayan devletlerde bu soykırımın sorumluluğundan kurtulamayacaklardır.

Kanaatimizce soykırımı gerçekleştiren İsrail gibi, bu soykırıma destek veren başta ABD, İngiltere, Fransa, Almanya da ne yapacağını bilemez şekilde köşeye sıkışmış durumdalar.

İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu soykırım, bumerang gibi dönüp bu ülkelerin yönetim kadrolarını  vuracaktır. Bu sebeple Biden’a verilen tepki, bunun en açık örneği olarak değerlendirilmelidir.

Bizler, rengi, ırkı ve dini ne olursa olsun, bu katliama karşı çıkan ve protestolar ile Filistin halkına destek veren herkese teşekkürü bir borç biliyoruz.

Barış ve insanlığın kardeşliğinden yan alan herekse selam olsun!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM