GAZZE’DE KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRAS YOK EDİLDİ!

Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırıları, bölgedeki tarihi ve kültürel mirası büyük ölçüde tahrip etti. Gazze‘deki hükümetin basın ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırılar 325’ten fazla tarihi ve kültürel mirası etkiledi. Tarihi camiler, kiliseler, okullar, müzeler, tarihi evler ve çeşitli kültürel yerler, hedef alınan alanlar arasında yer aldı.

Yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda bölgedeki 200’den fazla tarihi eserin tamamen yıkıldığı belirtildi. Bu eserler arasında Fenikeliler ve Roma İmparatorluğu dönemlerine ait olanlardan milattan önce 800’lü ve 1400’lü yıllara, hatta 400 yıl öncesine ait olanlara kadar geniş bir tarihsel yelpaze bulunuyordu.

Açıklamada, Gazze Şeridi’nin ev sahipliği yaptığı birçok medeniyete ait kültürel mirasın, İsrail saldırıları nedeniyle yok olduğu vurgulandı. Uluslararası hukuka göre açık bir suç teşkil eden bu saldırılara karşı, ilgili uluslararası kurumların işgal güçlerini Gazze’deki sistematik suçlardan vazgeçmeye ve zarar gören tarihi yerleri acilen restore etmeye çağrı yapıldı.

Ayrıca, yıkılan tarihi yapılar arasında Cibaliya’daki El-Ömeri Camisi, Cibaliya Bizans Kilisesi, Şeyh Şaban Camii, Gazze kentinin Şucaiye Mahallesi’ndeki Ez-Zafr Demri Cami, Deyr el-Balah kentindeki El-Hıdr Makamı, Han Yunus’taki Halil er-Rahman Cami ve Gazze kentindeki Yazma Eserler Merkezi gibi önemli simgelerin bulunduğu belirtildi.

HABER YORUM

Ortadoğu dediğimiz bölge kadim bir bölgedir ve geçmişte medeniyetlere sahip olmuş kültürel bir dokuya sahiptir. Bazı kimseler bunu bilmezler ya da bilmek istemezler.

Bir ara “Kim milyoner olmak İster”  yarışmasında bir kadına, “1975 yılına kadar kimsesiz çocukların köle olarak satıldığı ülke sorulmuş” kadın şıkları görünce “Ama bunların içinde Ortadoğu ülkesi yok” diye cevap vermişti. Evet bu sorunun cevabını biz burada vermeyeceğiz ve insanların araştırmasına ve öğrenmesine bırakarak konumuza döneceğiz.

Evet, birilerinin zannettiği gibi bu bölgenin geri kalmışlığının sebebi din ve dini olgular değildir. Yüce rabbimin en kıymetli madenlerle donattığı bu bölge ve bölge insanı  bir türlü gelişemezken, “doğru dürüst yeraltı zenginliği olmayan Avrupa ülkeleri nasıl zengin olmuşlardır?” bunu sorgulamak gerekir.

Bugün İsrail terör örgütü tarafından Gazze’de bulunan Tarihi ve Kültürel dokuda tarumar edilmiştir. Yani İnsanlık katledilirken, insanlığın gelişmesinin ispatı tarihi olgular da katledilmiştir.

Sözün özü İsrail, Gazze’de insanlığın canına okumuş, bütün insanlıkta buna seyirci kalmıştır..

MİRATHABER. COM – YOUTUBE

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Yaşar Gören:Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır..

Yaşar Gören: Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır "Yaşar Gören'den Çarpıcı Açıklama: Hilafetin Kaldırılması…

4 saat ago
  • Gündem

Biden’ın İsrail’e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali

Biden'ın İsrail'e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Refah'a yönelik geniş…

6 saat ago
  • Gündem

İstanbul Havalimanı’nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı

İstanbul Havalimanı'nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı "Dubai'den İstanbul'a Bebek Arabasında Kaçak Altın…

7 saat ago
  • Gündem

İNSANA İNSANDAN BAŞKA ZARAR VERECEK VARLIK YOKTUR

Yeryüzünde insana zarar vermek için harekette geçecek hiçbir varlık yoktur. Kasırgalar, hortumlar, seller, depremler bunlar…

9 saat ago
  • Gündem

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail’e Ne Mesaj Verdi?

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail'e Ne Mesaj Verdi? Hamas lideri İsmail Heniye’nin,…

9 saat ago
  • Gündem

BÜLENT ERSOY’A RAHMET’LE BAKMANIN BEREKETİ

Muhterem Ali Rıza Demircan Hocam “Bülent Ersoy’a İslam’ın Rahmet Penceresinden Bakmak” başlıklı yazınız bana Kanal…

10 saat ago