islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5389
EURO
34,8465
ALTIN
2.442,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

GAZZE’DE ÖLEN GAZETECİLERİN SAYISI 108’E YÜKSELDİ

GAZZE’DE ÖLEN GAZETECİLERİN SAYISI 108’E YÜKSELDİ
8 Ocak 2024 14:11
A+
A-

Gazze Şeridi’nde yaşanan İsrail saldırıları devam ediyor. Saldırılar 108 gazetecinin evlerine atılan bombalar sonucu hayatını kaybetmesiyle derin bir trajediye dönüştü. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, sosyal medya üzerinden yaptığı duygu yüklü paylaşımda, saldırılarda ölen gazeteciler Mustafa Süreyya ve Hamza ed-Dahduh’un fotoğraflarına yer verdi. Petro, “Gazze Şeridi’nde 108 gazeteci, evlerine atılan bombayla öldürüldü”.  İfadesiyle bu insanlık dışı saldırıya dikkat çekti.

Gazze hükümeti tarafından açıklanan verilere göre, İsrail saldırılarının başından bu yana öldürülen gazeteci sayısı 109 olarak belirlendi. Uluslararası platformlarda, özellikle medya birimleri ve insan hakları kuruluşları tarafından İsrail’in gazetecilere yönelik saldırıları sert bir şekilde kınandı. Filistin halkına yönelik soykırımın durdurulması için İsrail’e baskı yapılması gerektiği vurgulandı. Bununla beraber bu tür saldırıların sonlandırılması çağrısı yapıldı.

Ayrıca, Al Jazeera televizyonu, Gazze’de yaşamını yitiren gazeteci Vail ed-Dahduh’un acılı vedasını ekranlara taşıdı. Ed-Dahduh, daha önce ailesinin büyük bir kısmını kaybetmiş ve kendisi de bir önceki saldırıda yaralanmıştı. Bu trajik olaylar, uluslararası toplumun dikkatini çekerek, Gazze’deki insanlık dramına karşı duyarlılık oluşturdu.

HABER YORUM

Gazze’de ölenlerin sayısı her geçen gün artarken, ölen gazetecilerin sayısı da artmaya devam ediyor.

Tek amacı bölgeden dünyaya haber vermek olan gazetecilerin öldürülmesini kınıyor, insanlığın sükut ettiği bu ortamda İsrail’i lanetliyoruz.

Sivil halkın bombalanması ve kadın, çocuk, yaşlı demeden soykırım uygulanması, İsrail’in genlerinde var… Artık bunu tüm dünya öğrendi ve biliyor.

Aslında İsrail, Biden’in deyimiyle yeni bir dünya düzeni kurulurken, bu dünyada Müslümanlara yaşam hakkı tanımayacağını bütün dünyaya deklare ediyor.

Ancak şu unutulmamalıdır ki, İsrail, ABD ve bilumum yardakçılarının, evde yaptıkları hesap çarşıya uymayacaktır. Çarşı ve pazar karıştırılarak yeni bir düzen kurulamaz ve kurtulamayacaktır. Çünkü zulüm ile abad olunmaz…

Eğer yeni bir dünya düzeni kurulacaksa, bu düzende İslam alemini yok saymak demek, aptallığın daniskasıdır….

Eğer bu savaş aptalların abdallara açtığı bir savaş ise, unutulmasın abdallar bu savaşı kazanacaktır.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.