islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

GAZZE’DE SAĞLIK KRİZİ DERİNLEŞİYOR

GAZZE’DE SAĞLIK KRİZİ DERİNLEŞİYOR
17 Ocak 2024 12:00
A+
A-

Gazze‘de Sağlık Krizi: İlaç ve Tıbbi Gaz Sıkıntısı Devam Ediyor

Gazze Şeridi’nde yaşanan sağlık krizi ne yazık ki giderek derinleşiyor. İsrail’in yoğun saldırı ve devamında ablukasının etkisiyle bölgedeki nitroz gazı tükendi. Bu da 350 bin kronik hastanın böylece ilaçsız kalmasına neden oldu. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, durumu açıklarken Gazze’deki ameliyathanelerde kullanılan nitroz gazının tükendiğini söyledi. Ve bundan dolayı kronik hastaların ilaç temininde ciddi sıkıntı yaşandığını belirtti.

Kudra, uluslararası kurumlara acil çağrıda bulunarak, “Gazze’de 350 bin kronik hasta ilaçsız kaldı. Sağlık sektörü acilen ilaç ve tıbbi malzemelerle desteklenmeli” dedi. Bu durumun kronik hastalar için ciddi sağlık komplikasyonlarına yol açabileceği uyarısında bulundu. Uluslararası toplumun Gazze’deki acil sağlık ihtiyaçlarına duyarsız kalmaması gerektiğini vurguladı.

SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇÖKMEK ÜZERE

Filistinli ve uluslararası sağlık kurumları daha önce de İsrail’in devam eden saldırılarının Gazze Şeridi’ndeki sağlık sektörünü çökertme riski taşıdığı konusunda uyarılarda bulunmuştu. Ancak nitroz gazının tükenmesi ve ilaç sıkıntısının artması, krizi daha da derinleştirmiş durumda.

Gazze Şeridi’nde yaşanan sağlık krizi, sadece ilaç sıkıntısıyla sınırlı değil. İsrail’in 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılarda en az 24 bin 285 Filistinli öldü. 61 bin 154 kişi ise yaralandı. Halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı ciddi şekilde tahrip edildi.

Gazze’deki krizin yanı sıra İsrail ile Hizbullah arasındaki sınır çatışmalarında ölenlerin sayısı artarken, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de saldırılar devam ediyor. Uluslararası toplum, Gazze’deki acil sağlık ihtiyaçlarına ve bölgedeki genel güvenlik durumuna çözüm bulma konusunda daha etkili bir çaba sarf etmeye çağrılıyor.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.