islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

İsrail: Ramazan’da Mescid-i Aksa’ya Girişler Kısıtlanacak

İsrail: Ramazan’da Mescid-i Aksa’ya Girişler Kısıtlanacak
19 Şubat 2024 11:00
A+
A-

İsrail Başbakanı Netanyahu, Ramazanda Mescid-i Aksa’ya Girişleri Kısıtlamaya Karar Verdi

Gerilim Tırmanıyor

Gazze Kasabı, 19 Şubat 2024 – İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, Ramazan ayında Mescid-i Aksa‘ya girişleri kısıtlama kararı, bölgede zaten gergin olan ortamı daha da gerdi. Netanyahu’nun aldığı bu karar, Filistinliler arasında ve uluslararası toplumda geniş çapta tartışmalara yol açtı.

İsrail hükümetinin açıklamasına göre, Filistinlilerin Mescid-i Aksa‘ya Ramazan boyunca yapacakları ziyaretlere sınırlamalar gelecek. Bu karar, özellikle Filistin topluluğu ve İslam dünyası arasında ciddi bir tepki çekti. Filistinli yetkililer, Netanyahu’nun bu adımını “Siyonist suçun ve dini savaşın derinleşmesi” olarak değerlendirdi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan boyunca Mescid-i Aksa‘ya yönelik kısıtlamaların detaylarının henüz netleşmediğini belirtti. Gantz, bu kararın güvenlikle ilgili olduğunu ve detayların belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Ancak, bu belirsizlik bölgedeki gerilimi daha da tırmandırma riski taşıyor.

Hamas, İsrail’in Mescid-i Aksa‘ya yönelik kısıtlama kararına sert tepki gösterdi. Grubun sözcüsü, Siyonist suç ve dini savaşın derinleşmesi olarak değerlendirdikleri bu adımı kınadıklarını açıkladı. Hamas’ın bu konudaki tutumu, bölgede daha fazla gerginliğe sebep olabilecek bir unsur olarak öne çıkıyor.

Uluslararası Tepkiler ve Diplomatik Gelişmeler

Netanyahu’nun kararı, uluslararası arenada da büyük yankı uyandırdı. Dünya liderleri ve uluslararası kuruluşlar, bu kısıtlamalara karşı nasıl bir tavır alacaklarını değerlendiriyorlar. Bu bağlamda, Filistin-İsrail sorununun çözümüne dair uluslararası çabalarda nasıl bir etki yaratacağı da merak konusu.

Netanyahu’nun Mescid-i Aksa‘ya yönelik kısıtlama kararı, bölgedeki gerginliği tırmandırma riskini de beraberinde getiriyor. Uluslararası toplumun bu gelişmelere tepkisi ve diplomatik çabalar, Filistin-İsrail sorununun çözümüne yönelik gelecekteki perspektifleri de belirleyecek önemli faktörler arasında yer alıyor.

HABER YORUM

Müslümanlar için Ramazan ayı on bir ayın sultanı olarak bilinir ve o ayda farklı bir manevi atmosfer yaşanır. Diğer taraftan ise Mescid-i Aksa, Kur’an ifadesiyle “Çevresi bereketli kılınmış” mübarek bir beldedir.

Netenyahu denilen Siyonist katilin, 135 gündür Gazze ve Refah’ta yaptığı katliamın ardından “Ramazan’da Müslümanlara Mescidi Aksa’yı kısıtlama kararı”, İsrail devletinin ne denli azdığını gözler önüne sermektedir.

Gözünü kan bürümüş Netenyahu denilen katile, insanlık dur diyemediği müddetçe, azgınlığı devam edecek ve durmayacaktır.

Netenyahu’nun bu kararına İslam aleminden tepki gelir mi bilemiyoruz… Çünkü İslam alemi derin bir uykuda… Bu karara, yöneticilerden olmasa da  Batı halklarından tepki gelecektir.

Bizi ise hiç sormayın… Bizim yöneticilerimiz tüm bu olanları kınamakla geçiştirirken, halkımızın içinde bazı andavallar hala, “Filistin bizim meselemiz değil” demeye devam ediyor.

Andavalık işte….

MİRATHABER.COM– YOUTUBE-