islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

GİYİM TARZIMIZ DA HUKUK VE TEKNOLOĞJİ DE ÖNEMLİDİR

GİYİM TARZIMIZ DA HUKUK VE TEKNOLOĞJİ DE ÖNEMLİDİR
28 Şubat 2024 09:00
A+
A-

Kendisini tanımıyoruz ama sosyal medyada yayımlanan görüşünü eleştirme gereğini duyduğumuz Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın,  AKUT’un kurucusu Mahruki’ye tepkili görüşünün X mesajı şöyle:

Allah Aşkına: Benim için başörtüsü de mini etek de türban da mayo da çarşaf da ip bikini de sorun değil. Türkiye’nin bu saçma sapan gündemleri bırakıp, bilim, teknoloji, adalet ve hukuk peşinden koşması lazım.”

PROBLEMLERİMİZ ÇOK YÖNLÜ

Ülkemizin aydın görülenleri de problemli. Bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkıyorlar. Oysaki toplumu ve onun ahlakı ve kalkınmasını gerektiren her şey önemlidir ve bir arada değerlendirilmelidir.

ÖNEMLİ OLAN DİŞİLİK DEĞİL KİŞİLİKTİR

İslam’a inançlı olunmasa da kadının dişiliği ile değil kişiliği ile öne çıkması ortak noktamız olmalıdır.

Evet, İslami kurallara bağlı kadınlar da, modern laik kadınlar da hak veya batıl inançları ve tercihleri çizgisinde istedikleri gibi giyinebilirler.

Mini etek, mayo ve ip bikini ise böyle değildir. Bunlar bir tür teşhirciliktir. Kadınlarımızı cinselliğe indirgeyerek onurlarıyla oynamaktır. Bunlara sıcak bakamayız.

GİYİM KONUSU AŞILMALIDIR

Doğrudur, toplumumuzda bu konular aşılmalı, problem olmaktan çıkarılmalıdır. Zaman kaybetmeden de “ bilim, teknoloji, adalet ve hukuk peşinden koşulmalıdır.

İmani ve ahlaki ölçülerimiz de, hukuki ve sosyal adalet de, bilim ve teknoloji de feda edemeyeceğimiz değerlerimizdir. Onlara ayırım yapılmadan sahip çıkılmalıdır, böylece  dünya ve âhiret dengesi de kurulmalıdır.

İslam Dini, hayatımız konumlandırıp amaçlandıran ve kolaylaştıran bu değerlerin bütününe sahip çıkılmasını yalnızca öğütlememekle kalmıyor. Aynı zamanda emrediyor. Ahirette mutlu olacaklar da bu dengeyi kurabilenlerdir.

Sözü hayat rehberimiziz olan Allah’ın kitabı Kur’ân’dan mesajlarla bitirelim.

“İslami ilkelere iman eden ve bu ilkeler doğrultusunda doğru ve yararlı işler yapanlar nimetlerle dolu Cennetlerde olacaklar. Onlar orada Allah’ın şaşmaz vaadine uygun olarak temelli kalacaklar: çünkü O, karşı konulamaz yücelik/kudret sahibidir. Yaptığı her işi yerli yerinde yapandır.”  (Lukman 8-9)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.