islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

‘GÜNDE BİR AVUÇ’ GENÇLEŞTİRİR, ENERJİ VERİR, KALP KRİZİNİ ÖNLER!

‘GÜNDE BİR AVUÇ’ GENÇLEŞTİRİR, ENERJİ VERİR, KALP KRİZİNİ ÖNLER!
17 Kasım 2022 16:25
A+
A-

Beyaz leblebi, İbn Sina’nın tavsiye ettiği faydalı besinlerden biridir. Pek çok hastalığa karşı koruyucu özelliği bulunan beyaz leblebi, sandığınızdan daha fazla vitamin ve mineral içermektedir. Beyaz leblebi sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, protein, lif, A ve C vitaminleri içerir.
Leblebi ilk olarak Şeyh Murat Gazi tarafından leblebi ıslatılıp kavrulmasıyla keşfedilmiştir. İç Anadolu bölgesinden sonra Ege bölgesinde de üretimine başlanan leblebi, Çorum beyaz leblebisinden farklı yapılıyor. Bu nedenle Ege bölgesinde üretilen beyaz leblebilere “sakız leblebisi” de denilmektedir.

İBN-İ SİNA’YA GÖRE BEYAZ LEBLEBİNİN FAYDALARI

Büyük hekim İbn-i Sina’nın üzerinde durduğu yiyeceklerden biri de beyaz leblebiydi. Rivayete göre İbn Sina bir keresinde beyaz leblebi için her derde deva olarak bahsetmiştir.

BEYAZ LEBLEBİ FAYDALARI

Beyaz leblebi, mide ekşimesi ve mide yanması gibi mide sorunlarına birebirdir. Reflü hastalığı, gastrit ve ülser gibi mide hastalıkları riskini azaltır ve vücudu ısıtır.

Beyaz leblebi içerdiği lifler sayesinde uzun süre tokluk hissi verir ve kısa sürede kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda düşük yağ içeriği nedeniyle bölgesel kilo alımını da engeller.

İçerdiği lif beyaz bezelyeyi kolesterole karşı etkili kılar. Kalp krizi ve felç gibi hastalıklara karşı korur, kan damarlarının daralmasını önler.

Yaşlanma karşıtıdır. Kırışıklıkları önler.

Beyaz leblebinin içerdiği antioksidan bedenin baştan ayağa yenilenmesini sağlar.

Bir kâse beyaz leblebi, bir tabak kırmızı et kadar protein sağlar.

Kalsiyum, kemiklerin ve dişlerin gelişimi için önemli bir bileşendir. Beyaz leblebi içerdiği madde sayesinde kemik gelişimini destekler. Bu özellikle gelişmekte olan çocuklar ve hamile kadınlar için gereklidir. Ayrıca anne sütünü arttırıcı özelliği vardır.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.