islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

GÜNÜN SORUSU | MAL BİRİKTİRMEK

GÜNÜN SORUSU | MAL BİRİKTİRMEK
26 Nisan 2022 11:59
A+
A-

Milyonlarca insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı yerde ihtiyaçtan fazla mal biriktirmek doğru mu?

Selamün Aleyküm Hocam

5 milyona yaklaşan 4250 liralık asgari ücretle yaşamaya çalışıyor, 13 milyon insan yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Bunların olduğu bir ülkede, insanların ihtiyaçtan fazla para biriktirmesi, kaşhanelerde yaşaması, ikinci, üçüncü villayı satın alması, bankalarda para toplaması caiz midir değil midir? Bunlar neden gündeme getirilmiyor? Dinimiz buna ne demektedir?

Aleyküm Selam…

Kişiler toplumun bütün problemlerini çözemezler. Dini ölçülerimize göre zengin kabul edilebilir kişiler zekâtlarını verirler. Kardeş ve kız kardeş gibi fakir akrabalarına nafaka öderler. Bankalara para yatırmaları haramdır. Kur’an’ın da onayladığı Toplumsal politikalarla ihtiyaçlarından fazlasını istihdamı artırıcı şekilde yatırım yapmaya teşvik edilirler. Seküler bir toplumda yapılabilecekler bunlardır. Asıl olan bu tespitleri yapan sizlerin de ne yapabileceğinizi düşünmenizdir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.