islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Hafızlık icazet duasından niye alındınız?

Azgın azınlık olan Kemalistlere, hafızlık icazet töreninde Ayasofya camiinde Emekli Kurra Hafız Mustafa Demirkan hocanın yaptığı dua iyi dokunmuş olmalı ki, sosyal medyada bütün şirretlikleri ile saldırıya geçtiler.

Hafızlık icazet duasından niye alındınız?
3 Haziran 2021 10:28
A+
A-

Musab SEYİTHAN

Azgın azınlık olan Kemalistlere, hafızlık icazet töreninde Ayasofya camiinde Emekli Kurra Hafız Mustafa Demirkan hocanın yaptığı dua iyi dokunmuş olmalı ki, sosyal medyada bütün şirretlikleri ile saldırıya geçtiler. Ayasofya’nın müzeden kurtarılması bu azgın azınlığın bir türlü içlerine sinmiyor. Kemalizm kalesinden büyük bir tuğlanın düşürüldüğü kanaatindeler. Onun için de burada yapılan her faaliyet onların yakın markajında.

Duasında ne demiş Hafız Mustafa Demirkan hoca? Bakara suresinden bir ayet okumuş. Bu ayette ne diyor bakın:

Allah’ın mescitlerinde O’nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada rezillik var, ahirette de onlar için büyük azap vardır.” (2Bakara:114)

 Evet, bu ayetin ruhuna uygun olarak da şu açılımı yapmış: “Bu ve bu gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir… Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma…

Vay sen nasıl hava bulutlu dersin? Sen bana ördek diyorsun. “Hava bulutlu” demekle yağmur yağacak, su birikintisi olacak, senin gibi ördekler de orada yüzecek” demek istiyorsun, dolayısıyla sen bana “ördek” demiş oluyorsun, mantığı ile zavallılıklarını ortaya koymuş bu azgın kemalist azınlık.

Bu duadan hareketle “Sen Atamıza hakaret ettin. Orayı müzeye çevirerek Allah’ı anmaktan alı koyan Atamızdı. Sen ona nasıl zalim ve kâfir diyebilirsin?” diye avazı çıktığınca bağırdılar. Hâlbuki hukukta açıklık esastır. İsim zikredilmeden eylem eleştirilebilir. Eleştiri, incitici olsa da tahammül edilmelidir. Açılan hakaret davalarının gerekçesinde hâkimler böyle yazar.

Efendiler! Dürüst olun. “Ne iseniz” eziklik duymadan kendinizi öyle ifade edin. Aziz Nesin gibi ateistliğinizi veya başka tür kâfirliğinizi kafanız dik şekilde savunun. Müslüman olmak zorunda değilsiniz. Allah da “illa müslüman olun” diye zorlamıyor. “Şüphesiz biz ona/insana doğru yolu gösterdik; artık o isterse şükreden olur, isterse nankör.” (76İnsan:3) ve “De ki: Hak, rabbinizden gelendir. Artık dileyen iman etsin dileyen inkâr etsin.” (18Kehf:29) buyurmak suretiyle herkesi tercihlerinde serbest bırakmıştır.

Sonra, din bir “hayat tarzıdır.” Kâfirlik de bir dindir, bir hayat tarzıdır. Bakın Kâfirûn suresinde bu durum nasıl dile getiriliyor?

“De ki: “Ey Kâfirler! Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem.  Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz… Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.” (Kâfirûn:1-6).

Görüldüğü gibi “Ey kâfirler!” diye başlayıp “Sizin bu kâfirlik dininiz size, bizim Müslümanlık dinimiz de bize” demek suretiyle sizin seçtiğiniz hayat ve inanç tarzınızı -bâtıl da olsa- Allah din olarak kabul ediyor. O zaman bu seçiminizden dolayı komplekse girip eziklik duymadan alnınız açık ve yüzünüz ak olarak kendinizi ifade edin. Allah’ı bazı işlerinize karıştırıp bazı işlerinize karıştırmayıp yani Allah’ı cami ve mezarlık işlerine karıştırıp meclise, bakanlıklara, Genelkurmaya, kışlalara ve mahkemelere yaklaştırmayıp “Oraları biz gökten gelen kurallarla değil, akıl ve bilimin öncülüğünde idare edeceğiz” deyip ondan sonra da Müslümanlık iddiasında bulunmayın. Kafanıza göre değil Kur’an’a göre müslüman olmak zorundasınız. Kur’an’ın “kâfir” nitelemesine uyuyorsanız alınganlık göstermeyin, neticeye razı olun. Safınızı ona göre seçin.

Ne yani Mustafa Demirkan hoca sizin zevkinize uygun ayetlerden mi seçmeliydi? Yoksa ayetleri sizin arzularınıza göre çarpıtarak mı nakletmeliydi? Allah’ın mescitlerinde Allah’ın adının anılmasına engel olan zalim ve kâfirlerle ilgili ayetler yaklaşık on beş asırdır gümbür gümbür okunarak geliyor. Yeryüzünde Kâbe’nin birer şubesi olan mescitlerde Allah’ın adının anılmasına engel olan ve oraları harabeye çeviren, ahır olarak kullanan herkesi içine alır. Ucu size dokunuyor diye Allah’ın ayetlerinin üstünü mü örtmeliyiz.

5816 sayılı koruma kanununun arkasına sığınarak Atatürkçülük maskesi ile İslam’a ve İslam’ın değerlerine saldırma hakkınızın olduğunu mu sanıyorsunuz? Zaten sizde onur olsa 5816 sayılı bu koruma kanununun kalkması için kampanya başlatırsınız ve siyasi temsilcileriniz mecliste bu kanunun iptali için teklif verir.

Çünkü milli kahramanlar, ancak diktatörlüklerde kanunla korunur. Hür ve demokrat ülkelerde onlar halkın kalbinde yerlerini alırlar. Ya siz Mustafa Kemal’in milli kahraman olduğuna inanmıyorsunuz ve koruma kanunuyla dayatıyorsunuz, ya da onu istismar etmek için bu kanunun varlığı işinize geliyor.  

                                                         

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.