islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Hapisteki Çad Eski Diktatörü Korona’dan Serbest

Hapisteki Çad Eski Diktatörü Korona’dan Serbest
13 Nisan 2020 12:29
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Senegal medyasında çıkan bilgilere göre Müslüman Afrika ülkesi Çad’ın eski devlet başkanı Hissesne Habre ağır suçlardan yargılandığı Senegal’deki hapishanesinden Korona tehlikesi nedeniyle geçici olarak serbest bırakıldı. Diktatörlük rejimi sırasında suçlar ve istismarlar nedeniyle ömür boyu hapis cezası alan eski başkan, 60 gün boyunca hapishaneden serbest bırakıldı. Yedi yıldır cezaevinde olan Habre, ev hapsinde kalacak. Medya organları, bunun avukatının geçici olarak serbest bırakılmasını talep etmesinden sonra geldiğini bildirdi.

Mayıs 2016’da Senegal ve Afrika Birliği tarafından kurulan bir mahkeme Habre’yi, 1982-1990 arasındaki iktidarı sırasında binlerce siyasi muhalifine işkence, cinayet  ve tecavüz de dahil olmak üzere işlenen suçlar nedeniyle hapse attı. Habre cezasını, 1990 sonunda iktidardan indirilince sığındığı Senegal’de çekmekteydi.

Karşıtlarına göre Habre, yaklaşık 40.000 kişinin ölümünden sorumlu. Çad’ın yedinci cumhurbaşkanı, Idriss Deby’nin darbesiyle görevinden alınmadan önce ülkesini 1982’den 1990’a kadar demir yumrukla yönetti. Ondan yönetimi darbeyle alan ve Batı’nın desteklediği Idris Deby de 30 yıldır hala iktidarda.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.