islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5350
EURO
34,8023
ALTIN
2.425,86
BIST
9.724,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

HASTALIK ÖLDÜRMEZ, ECELİNİZ GELMEMİŞSE ECELİNİZ GELMEZ, ALLAH İZİN VERMEMİŞSE

HASTALIK ÖLDÜRMEZ, ECELİNİZ GELMEMİŞSE ECELİNİZ GELMEZ, ALLAH İZİN VERMEMİŞSE

Öyleyse hiç telaşa kapılmayın, kendinizi panik havasına sokmayın. Tıbbî açıdan tedbirinizi almakla beraber hep iyileşeceğim ümidiyle dua etmeye, Allah’a yalvarmaya, Peygamberimize salat ve selamlar okumaya, bütün duaları içinde toplayan ve en büyük dua olan beş vakit namazı huşu ile kılmaya, etrafınıza iyilik yapmaya ve şefkatle muamele etmeye devam edin. Bir de arada bir hacet namazı kılın. Bunları yürekten ve ısrarla yapın, göreceksiniz bu yaptıklarınız size, Allah’ın lütfuyla moral olarak, sekine olarak, sağlık ve huzur olarak geri dönecektir.

Hastalık, Allah’ın sevgili kullarına gönderdiği bir hediye ve mümin kullarını birikmiş manevî kirlerden yani günahlardan arındırmak, kiminin de derecelerini yükseltmek için görevlendirdiği bir memurdur.

Hastalık, menfi bir ibadettir. Allah, sevgili kullarının normal ibadetlerle elde edemeyecekleri sevabı, serveti, cenneti işte böyle hastalık ve musibetlerle onlara kazandırmak istiyor.

Hastalık, bir misafirdir. Allah’tan gelmiş bir elçidir. Sevapları artırmak, günahları eritmek şeklinde özetleyeceğimiz görevini tamamladıktan sonra çıkıp gidecektir. Öyleyse insan, ona karşı yüzünü ekşitmemeli ve memnuniyetsizlik göstermemelidir.

Hastalık, aynı zamanda Allah’ın bir ceza ve infaz memurudur. Allah’ın kâinat çapındaki iyilik ve ikramlarından anlamayanları, nimetlerin kadr u kıymetini bilmeyenleri kâinat dolusu Allah’ın sayısız ve sınırsız nimetlerine şükür ve teşekkür etmeyenleri, uyarmak, gafletten uyandırmak, tevbe-istiğfara yönlendirmek, namaza durdurmak, acizliğini anlatıp Allah’a yalvartmak için gelmiştir.  Kimi hastalık, insanların kirlerini siler süpürür, götürür. İnsanı tertemiz eder, cennetlik hale getirir. Kimi hastalık da insanların canlarını, mallarını götürür. Mallarına zekât ve sadaka sevabı kazandırır, canlarına da şehitlik rütbesini verir, cennete atar. Mümin insanlar için her ne kadar böyle bir ihtimal var ise de yine de biz, kendimize ve bütün hastalara sağlık ve afiyet istemeye devam edeceğiz ve etmeliyiz.

Sonuç bu olduktan sonra hastalıktan, Korona’dan korkmanın, hayatı zindan etmenin bir anlamı var mı? Ne güzel söylemiş Vehbi Hoca:

Hastalık öldürmez, eceliniz gelmemişse 

Eceliniz gelmez, Allah izin vermemişse 

Öyleyse, önemine binaen tekrar ediyorum: Paniklemeye gerek yok. Allah’ın bir emri, Peygamberimizin de bir sünneti olan tedbirini al, “tevekkeltü alallah=Allah’a dayandım” de, Ona teslim ol, Onun narının da nurunun da kahrının da lütfunun da hoş olduğunu bil, nurunu ve lütfunu ısrarla istemeye devam et, “Allahım dünyada da, ahirette de bize iyilk ve güzellikler ver” duasını ağzından düşürme. Hastalıktan ve Korona’dan değil, her şeyin ve Koronanın dizginleri elinde olan Allahtan kork, hayatı onun rızası dairesinde yaşa. İşte o zaman iki dünyayı da cennetleştirmenin formülünü bulmuş olacaksın.

Allah’ım! Hastalarımıza acil şifalar lütfeyle. Hastalıkla kazandıracağın iyilikleri, güzellikleri, rahmetleri, bereketleri, cennetleri hepimize sağlıkla kazandır. Âmîn.

Dr. Vehbi KARAKAŞ 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.