islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Haydutlar, Nijerya’da iki tutsak öğrenciyi daha öldürdü

Yerel yetkililerin geçen hafta yaptığı açıklamaya göre, kuzeybatı Nijerya’da 15 gün önce diğerleriyle birlikte silahlı kişiler tarafından kaçırıldıktan sonra iki öğrenci daha öldürüldü.

Haydutlar, Nijerya’da iki tutsak öğrenciyi daha öldürdü

Yerel yetkililerin geçen hafta yaptığı açıklamaya göre, kuzeybatı Nijerya’da 15 gün önce diğerleriyle birlikte silahlı kişiler tarafından kaçırıldıktan sonra iki öğrenci daha öldürüldü.

Mirat Haber Ajansı

Yerel yetkililerin geçen hafta yaptığı açıklamaya göre, kuzeybatı Nijerya’da 15 gün önce diğerleriyle birlikte silahlı kişiler tarafından kaçırıldıktan sonra iki öğrenci daha öldürüldü. Kaduna eyaletinde yerel olarak haydutlar olarak bilinen suçluların katledilmesi, Nijerya’nın kuzeybatısına ve orta kesimine musallat olan öğrencilerin toplu kaçırılmalarında bir artışa işaret ediyor. Eyalet komiseri Samuel Aruwan 25 Nisan’da yaptığı açıklamada, güvenlik kurumlarının Greenfield Üniversitesi öğrencilerinin silahlı haydutlar tarafından öldürülen iki cesedin daha kurtarıldığını Kaduna Eyalet Hükümetine bildirdi.

UNICEF estimates that 10.5 million children are out of school in Nigeria [File: Kola Sulaimon/AFP]

Silahlı kişiler, Aralık ayından bu yana bir okula veya üniversiteye yapılan bilinen beşinci saldırı olan 20 Nisan’da özel Greenfield Üniversitesi’ne saldırdı. Saldırı sırasında bir okul personeli öldürüldü ve daha sonra üç öğrencinin cesedi yakındaki bir köyde bulundu. Üniversite personeli, 20 öğrencinin yanı sıra üç personelin kaçırıldığını açıkladı. Devlet yetkilileri, yalnızca belirsiz bir numaranın alındığını söyleyerek bu numaraları doğrulayamadı. Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari yaptığı açıklamada cinayetleri kınadı. Haydutluk, adam kaçırma ve cinayet siyasetinin ülkemizin elindeki tüm kaynaklarla savaşılacağını ifade etti. Tekrarlayan adam kaçırma ve cinayet olaylarını barbarca terör saldırıları olarak nitelendirdi. Kaçıranlar, fidye ödemeleri için yetkilileri sıkıştırmak umuduyla son aylarda saldırıları artırdı. Ancak yerel yetkililer onlara ödeme yapmamaya söz verdiler.

Vali Nasir Ahmad El-Rufai geçen ay yerel basına verdiği demeçte, onlara hiç para vermeyeceğimizi ve Kaduna’dan da kâr etmeyeceklerini ifade etti. Nijerya’da hedeflenen okullar genellikle öğrencilerin yurtlarda kaldıkları ve güvenlik için sadece bekçilerin bulunduğu uzak bölgelerdedir ve bu da onları daha kolay hedef haline getirir. Son kitlesel adam kaçırma olayları, altı kuzey eyaletinin daha fazla saldırı yapılmasını önlemek için devlet okullarını kapatmasına neden oldu. BM ajansı UNICEF, Aralık 2020’den bu yana yaklaşık 730 öğrencinin kaçırıldığını ve beş milyondan fazla çocuğun çalışmalarını aksattığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.