islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5601
EURO
34,8812
ALTIN
2.435,32
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Hindistan: Doktor “Alaaddin’in Lambasını” Satın Aldı

Hindistan: Doktor “Alaaddin’in Lambasını” Satın Aldı

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’da iki adam, 93.000 dolara sihirli bir “Alaaddin’in lambasını” satın alması için bir doktoru dolandırdıktan sonra Perşembe günü tutuklandı. Doktor Laeek Khan, geçen Pazar, lambanın kendisine söz verilenin aksine sihirli güçlere sahip olmadığını fark ettiğinde, kuzey eyaleti Uttar Pradeş’in Meerut kasabasında dolandırıcılığı polise bildirdi. Ünlü masal Aladdin’de tasvir edildiği gibi, lambanın ovulduğunda dilek yerine getiren bir cin yaratabileceğine inanarak aldatılmıştı. Khan, bir ay boyunca annesi olduğuna inandığı bir kadını tedavi etmeye başladığında başlangıçta dolandırıcılarla ilgilenmeye başladı. Kıdemli Polis Memuru, onu kandıran İkramuddin ve Anees adlı adamların tutuklandığını ve suçlanmayı beklediklerini açıkladı. Erkeklerin karısından biri olduğuna inanılan üçüncü bir suç ortağı hâlâ kaçak durumda. Üçlü, aynı dolandırıcılığı bölgedeki diğer birkaç ailede başarıyla kullandı ve on binlerce dolar kazanç elde etti. Doktor da dolandırıcılar da Müslüman etnik gruptan.

Han, dolandırıcılardan biri bir okültist gibi davranıp lambadan bir cin çıkarma numarası yapması sonucu dolandırıldı. Doktor cin veya lambaya dokunmak istediğinde sahte büyücü, cinin Khan’a zarar verebileceğini iddia ederek bunu reddetti. İkili daha sonra lambayı Khan’a satmayı kabul etti ve lambanın “zenginlik, sağlık ve iyi şans” getireceğine söz verdi. Başlangıçta, adamların lamba için 200.000 dolardan fazla istediği ancak 93.000 dolarlık ücrete razı olduğu bildirildi. Lambayı satın aldıktan sonra Khan, lambanın sihirli güçlere sahip olmadığını ve “cin” in aslında özel kostüm giymiş bir oyuncu olduğunu anladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.