islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4815
EURO
34,7356
ALTIN
2.407,77
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C

Kemalist Zihniyet, Dinî Etkinliklere Karşı

Kemalist Zihniyet, Dinî Etkinliklere Karşı
16 Mart 2024 14:00
A+
A-

Kemalist Zihniyet, Dinî Etkinliklere Karşı

Bursa’daki Atatepe Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde teravih namazı etkinliği düzenlendi. Etkinlik, öğrencilerin ibadetlere davet edilmesiyle tartışmalara yol açtı. Eğitim-İş Sendikası, etkinliği laiklik ilkesine aykırı olarak değerlendirerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet etti. Diğer yandan, bazı sivil toplum kuruluşları ise bu tepkileri İslam ve namaz düşmanlığı olarak yorumladı. Olayın siyasi boyutunda ise CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in Eğitim-İş Sendikası’nı ziyareti ve destek açıklamaları dikkat çekti.

Atatepe Meslekî Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen teravih namazı etkinliğini, Eğitim-İş Sendikası tepkiyle karşıladı.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Atatepe Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Dr. Ali Durmuş’un öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ÇEDES Projesi kapsamında öğrencilerle teravih namazı etkinliği düzenlendi. Ancak bu etkinliği, Eğitim-İş Sendikası 28Şubat zihniyetiyle özdeşleştirilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet etti.

Eğitim-İş Sendikası: “Laiklik ve Bilimsellik İhlal Ediliyor”

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, etkinliği çağdaş ve bilimsel eğitime uygun olmadığını savundu. Öğrencilerin okullarda ibadetlere davet edilemeyeceğini vurguladı. Sendikanın Gemlik temsilcisi Erol Akbaş ise etkinliği laiklik ilkesine aykırı olarak nitelendirdi. Öğretmen ve öğrencileri ayrıştırdığını, din ve inanç baskısı oluşturduğunu iddia etti.

Destek ve Karşı Tepkiler: Sosyal Medyada Tartışma Sürüyor

Diyanet-Sen, Cihannüma, Eğitim-Bir-Sen gibi bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikalar ise olayı İslâm ve namaz düşmanlığı olarak değerlendirdi. 28 Şubat zihniyetinin yeniden ortaya çıktığını belirtti. Programın organizatörü Ali Durmuş ise laikliğin, din ve vicdan hürriyetine dayandığını vurguladı. Ayrıca öğrencilere namazı tavsiye etmenin laikliğe aykırı olmadığını ifade etti.

Siyasi Boyut: CHP Adayı Bozbey’in Ziyareti ve Değerlendirmesi

Bu gelişmelerin siyasi boyutu da dikkat çekiyor. CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Eğitim-İş Sendikası Başkanı Yeliz Toy’u ziyaret ederek, namaz etkinliğine karşı çıkanları destekledi. Bozbey, çocukların namaza davet edilmesinin ülkeyi karanlığa götüreceğini öne sürdü.

HABER YORUM

Kemalist zihniyetin İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlığını, artık Mısırdaki sağır Sultan da duydu ve biliyor.

İşin garip tarafı ise Kemalistler, yaptıklarının halk nezdinde tepkiyle karşılanacağını bile bile yapıyorlar bunu…

Bir de İslam ve Müslüman karşıtı durumlarını, bilimsellik kılıfı ile  açıklamaya çalışarak cehaletlerini ortaya koymaları ise, tirajı komik bir durum arz ediyor…

O zaman biz de, ibadetler noktasında bilimsel birkaç veriyi paylaşalım da, Kemalistler duysun…

İbadet eden insanların vücudunun, ibadet esnasında ve sonrasında mutluluk hormonu olan Endorfin salgıladığı bilimsel gerçeğini, Kemalistlere anlatamadık vesselam…. Çünkü onların bilimsel gerçekleri, İslam’ın Bilimsel gerçeklerinden çok çok geride ve uzakta…

Bilimsel gerçekler, İbadet eden insanların,  çağımızın vebası haline gelen stresten de uzak kalabildiklerini gösteriyor. Otonom sistemimizin baş düşmanı olan Stres, ibadet eden vücutlarda pek barınamıyor. Ama emin olun ki bu stres denilen bela, Kemalistler de fazlasıyla var ve bunu her platformda gösteriyorlar…

Stres…  Stres…

Nereye kadar yahu?

DİN DERSİ ÖĞRETMENİMİZ DOĞRUYU YAPMIŞTIR

Din dersi öğretmenimiz doğruyu yapmıştır.. Kendisini tebrik ediyoruz… Darısı diğer öğretmenlerimizin başına…

Öğrencilere, Ramazan ayının maneviyatını hissettirebilmek adına, bir din dersi öğretmeninin “Teravih namazı etkinliği” düzenlemesinden daha doğal ne olabilir ki?

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.