islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

İngiliz İlaç Devinden On Milyonlarca Aşı Anlaşması

İngiliz İlaç Devinden On Milyonlarca Aşı Anlaşması

Mirat Haber Ajansı

İngiliz İsveç ortaklığıyla kurulmuş İngiltere merkezli dev küresel çokuluslu AstraZeneca ilaç firması, Oxford Üniversitesi ile ortaklaşa geliştirdiği on milyonlarca ek aşı dozunu üretmek amaçlı 67 milyon dolarlık  yeni bir anlaşma imzaladı. Tedarik anlaşması, üniversite sanayi işbirliğiyle kurulmuş olan biyoteknoloji şirketi Oxford Biomedica ile imzalandı. Anlaşma, AstraZeneca’nın aşı üretim kapasitesine önemli bir artış sağlayacak. Pazartesi günü AstraZeneca, insanlar üzerindeki son testine başlayacağını söyledi. Aşılama, 30.000’i ABD’de olmak üzere 50.000 kişiye uygulanacak. Denemeler başarılı olursa, aşının acil kullanımı için Ekim ayına kadar ABD’li kamu sağlığı otoritelerinden onay alınabileceğini söyledi.

Güvenli ve etkili bir aşı geliştirmeye yönelik küresel yarış, son aşamalarına giriyor ve dünya çapında bir dizi ülke, toplu halde ilk aşıyı uygulayan ülke olmaya koşuyor. Bir diğer büyük İngiliz ilaç üreticisi GlaxoSmithKline, bir aşı geliştirmek için Fransız Sanofi Pasteur şirketi ile bir anlaşma yaptı. Bu ay insan testine başlamayı planlıyorlar. Bir dizi önde gelen aşı adayı Çin’de bulunuyor ve üst düzey bir sağlık yetkilisi, Temmuz ayından bu yana sağlık çalışanlarına ve sınır görevlilerine acil kullanım için aşı verdiklerini söyledi. Rusya, Endonezya, Almanya, ABD, Türkiye ve çok sayıda diğer ülke de aşıyı bulma yarışının içinde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.