islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5490
EURO
34,7341
ALTIN
2.492,91
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

İTALYA’DA AŞIRI SAĞCI PARTİ SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKTI

İTALYA’DA AŞIRI SAĞCI PARTİ SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKTI

Sandık çıkış anketlerine göre, Giorgia Meloni’nin aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisi İtalya’daki erken genel seçimlerde zirveye çıktı. Bu sonuçlar onaylandığı takdirde Meloni muhtemelen ülkenin ilk kadın başbakanı olacak.

ÖZET

Sandık çıkış anketleri, aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisi’nin kazanacağını tahmin ediyor.

Giorgia Meloni’nin hareketi, iktidar için kurulmuş bir sağ koalisyonun parçası.

Meloni, İtalya’nın ilk kadın başbakanı olma yolunda ilerliyor.

Sağcı koalisyon %36.5’e %46.5 (İtalya’nın Kardeşleri Partisi %22-26; Kuzey Ligi %8.5-12.5; ve Go Italy! %6-8)

Sol koalisyon %25.9 ila %29.5 (Demokrat Parti %17-21 dahil)

Beş Yıldız Hareketi %13,5 ile %17,5 arasında

Üçüncü Kutup yüzde 6,5 ila 8,5 arasında kaldı

Giorgia Meloni: ‘’Güveninize ihanet etmeyeceğiz’’

Pazartesi sabahı, seçimleri kazanmış gibi görünen ve muhtemelen başbakan olacak olan İtalya’nın Kardeşleri Partisi lideri, şu şekilde tweet attı: “Güveninize ihanet etmeyeceğiz. İtalya’yı yeniden ayağa kaldırmaya hazırız. TEŞEKKÜRLER!”

Senato’nun yarısından biraz fazlası ve Alt Meclis oylarının dörtte biri sayıldı

Şimdiye kadar sağ blok alt mecliste %42,3, merkez sol %27,9, Beş Yıldız Hareketi %14,9 ve Merkez koalisyon %8,1 elde etti.

Avrupa’nın Sağcı Liderlerinden Meloni’ye Övgüler Yağdı

İspanyol aşırı sağ partisi Vox’un lideri Santiago Abascal, sandık çıkış anketlerinin partisi ve koalisyonu için ezici bir zaferi işaret ettiği için Meloni’yi Twitter’dan tebrik etti.

“[Giorgia Meloni] gururlu, özgür ve egemen bir doğası olan, herkesin güvenliği ve refahı için işbirliği yapabilen bir Avrupa’nın yolunu göstermiştir.

Devam edin, [İtalya’nın Kardeşleri].”

Meloni, bu yaz Marbella’da düzenlenen bir Vox mitinginde konuşmuş ve burada “LGBT lobileri” ve “İslami şiddeti”ni kınamıştı.

Övgü korosuna katılanlar arasında, “Tebrikler [Giorgia Meloni]!” tweetini atan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de var.

Seçmen Katılımı Oldukça Düşüktü

Seçmenlerin sadece %64,67’sinin bu seçimde oy kullandığı bildirildi, bu da tarihsel olarak yüksek düzeyde siyasi katılıma sahip bir ülkede bu oranı çok düşük bir rakam haline getiriyor.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.